Kaymakamlık ve belediye ziyaretlerinin ardından programın yapılacağı salona geçildi. Meslek Yüksek Okulu Konferans salonunda yapılan imza programına eğitimci- yazarlar Doç. Dr. Nizamettin Parlak, Halil İbrahim Özdemir, İhsan Ünlü, Hamdi Ülker, Hilmi Ayaz, Hikmet Köksal, Metin Yıldırım katıldı.

Programda yaklaşık 500 kitap yazarlar tarafından imzalanarak katılımcılara verildi. Açılış konuşmasını Çayırlı İlçe Milli eğitim Müdürü Mehmet Çolak’ın yaptığı etkinliğe Çayırlı Kaymakamı Mithat Can Kutluca, Belediye Başkanı Atınç Bahadır’ın yanı sıra daire amirleri ile çok sayıda öğretmen ve öğrenci katıldı.
  Mehmet Çolak yaptığı konuşmada okumanın öneminden bahsederek millet olarak okumaya gerekli önemin verilmediğinden bahsetti. Çolak, İlk emri oku olan bir dinin mensupları olan Müslümanların okumaktan neden bu kadar uzaklaştığının anlaşılamadığını vurguladı. Mehmet Çolak’ın açılış konuşmasının ardından söz alan yazarlar,  Erzincan’da bir ilk olan etkinliğin önemine vurgu yaparak böylesi eğitim faaliyetlerinin artarak devam etmesi gerektiğini belirttiler.

Tek tek söz alan yazarlar kitaplarını tanıttıktan sonra gençlere tavsiyelerde bulundular. Özellikle şair Metin Yıldırım’ın okuduğu “Aşk Olsun” adlı şiir seyirciler tarafından uzun süre alkışlandı. Günün sonunda İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü tarafından yazarlar onuruna verilen yemekle 1.Çayırlı kitap günleri sona erdi.