Yönetmen Kutluğ Ataman, doğduğu Erzincan'ın Kemah İlçesi'ne bağlı Sazlıpınar Köyü'nde, senaryosunu yazdığı ve yönettiği 'Kuzu' filmini doğduğu köyde çekmeyi sürdürüyor.

Başrollerini Nesrin Cevatzade, Cahit Gök ve Emel Keleş'in paylaştığı sinema filminde Erzincanlı 8 yaşındaki Mert Taştan ile 9 yaşındaki Sıla Cantürk de rol aldı. Yaklaşık 1,5 aydan bu yana çekimlerin devam ettiğini anlatan Ataman, Kuzu'nun ilginç bir hayat hikayesi olduğunu ve izleyenlerin içini ısıtacağını söyledi. Sazlıpınar Köyü doğumlu olan yönetmen Kutluğ Ataman, 'Kuzu' filminin oldukça iddialı bir yapım olduğunu ifade etti. Filmin son bölümünün Erzincan'da yapılacak çekimlerin ardından tamamlanacağını belirten Ataman, "Sürprizi şu anda vermek istemiyorum. 2.5 hafta içerisinde çekimlerimiz bitecek. Post prodüksiyon işlemlerinin ardından Eylül-Ekim gibi bitirmeyi düşünüyoruz" dedi.

Filmin başrol oyuncularından Nesrin Cevatzade daha öncede Erzincan'da 'Acı' filmini çektiğini, bunun ikinci deneyimi olduğunu söyledi. Emel Keleş ise, kendisinin de Erzincanlı olduğunu ve filmin çok güzel olacağını bildirdi. Başrol oyuncularından Cahit Gök de çok güzel bir senaryoda güzel bir ekiple çalıştıklarını dile getirerek, "Herkes burada sonuca kilitlenmiş durumda. Senaryonun ve rejinin gücü ile çok güzel bir filmin ortaya çıkacağına inanıyorum" dedi.

Erzincanlı çocuk oyunculardan Mert Taştan, oyunculuğu çok sevdiğini ve ilerde de devam edeceğini, Sıla Cantürk ise Kutluğ Ataman ile çalışmaktan memnun olduğunu ve oyunculuk yaptığından dolayı mutlu olduğunu bildirdi.

Yönetmen Kutluğ Ataman ve filmin başrol oyuncuları kendilerini sette ziyaret eden Erzincan Vali Yardımcısı Abdullah Çiftçi ve Belediye Başkanı Yüksel Çakır ile de bir süre film hakkında sohbet etti.