İstanbul’da bulunan farklı Erzincan dernekleri şehitler için anma programı düzenlerken AYEDER tarafından düzenlenen şölen Erzincanlılar tarafından tepki gördü.

Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği tarafından 21 Şubat 2016 Pazar günü İstanbul da düzenlenecek olan Erzincanlılar Şölenine, Erzincanlı vatandaşlardan tepki geldi. Sosyal medya üzerinden tepkilerini dile getiren Erzincanlılar ‘Ülkemizin şehit verdiği bu günlerde, Anadolu Yakası Erzincanlılar Derneği tarafından zamansız olarak düzenlediği bu talihsiz konser veya şölene üzülerek bakıyor ve kınıyoruz. Ben yakıştıramadım, sayfalarında bunu dile getirdim ama yorumumu silmeyi yeğlediler. Bunların Erzincan’dan haberi yok” gibi yorumlar ve paylaşımlar yaparak AYEDER tarafından 21 Şubat Pazar günü düzenlenecek olan Erzincanlılar Şölenine tepki gösterdiler.

Vatandaşlar şehit haberlerinin geldiği bu günlerde bu tür organizasyonların yapılmaması gerektiğini ilgili kuruluşların bu konuya duyarlı davranarak daha önceden de planlanmış bile olsa bu tarz etkinliklerin iptal edilmesi gerektiğini söylediler.

Öte yandan yine İstanbul’da bulunan ERSİAD ve EKEV tarafından düzenlenen Erzincanlı Şehitleri Anma programı ise sosyal medya üzerinde Erzincanlılar tarafından büyük takdir topladı.