Dünyanın ve Türkiye’nin dört bir köşesinden gelen; İllerin yanı sıra, beldeleri, otelleri, acenteleri, girişimcileri, işletmecileri, turizm meraklılarını buluşturan Dünyanın en büyük 5’nci fuarı EMITT, sona erdi. Erzincan Valiliği öncülüğünde; İl Kültür ve Turizm Müdürlüğü, Kemaliye, Kemah ve Refahiye Kaymakamlığının katıldığı Fuar’da Erzincan yine birinci oldu. Beylikdüzü Tüyap Kongre ve Fuar Merkezinde düzenlenen Fuarda Erzincan’ın ev sahipliğini yapan Valimiz Sayın Süleyman Kahraman ve Eşi Hanımefendi Muhsine Kahraman, fuarın ilk gününde hem ziyaretçileri ağırladı, hem de diğer illerin stantlarına ziyaretlerde bulundular. Erzincan Milletvekilleri Sebahattin Karakelle, Serkan Bayram, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ve Vali Yardımcısı Fatih Kaya’nın da katıldığı fuarda Erzincan yoğun ziyaretçi akını yaşadı. Eski bakanlardan, Erzincan’da görev yapmış bir çok eski valinin de ziyaret ettiği Erzincan Standı vatandaşlardan da yoğun ilgi gördü.

EMİTT’İN ARDINDAN
20’ncİ kez kapılarını ziyaretçilerine açan EMITT 2016 Fuarında, Erzincan Valiliği öncülüğünde Erzincan ve ilçelerinin yanı sıra Ergan Dağı Kayak Merkezi de ziyaretçilere tanıtıldı. Ergan Dağı’nın güzelliklerini yansıtan fotoğraflar ve kayak kıyafetli mankenler ile donatılan stantta yine ziyaretçiler için birbirinden renkli onlarca çeşit kokteyl ikram edildi. Burada Valimiz Sayın Süleyman Kahraman; katılımcılara Ergan Dağı Kayak Merkezi’ni anlattı. Ergan Dağı Standında konuşan Sayın Valimiz; yabancı ziyaretçi, turizm profesyonelleri, turizm yatırımcıları ve uluslararası tanıtım açısından EMITT’in sektörün kalbi niteliğinde olduğunu belirterek, Ergan Dağı Kayak Merkezinin de kurulan stantla tanıtılmasının kayak merkezinin dünyaya tanıtımı açısından büyük bir katkı sağladığını ifade etti.

YÖRESEL ÜRÜNLERE YOĞUN İLGİ
Dünyanın en büyük beşinci turizm fuarında en fazla yer alan Erzincan, yöresel ürünler ve turizm stantları ile vatandaşların akınına uğradı. Kültürel özelliklerini, yöresel tatlarını yerli ve yabancı ziyaretçilere tanıtan Erzincan, Özellikle Tulum Peyniri, el işlemeli bakırı, leblebisi, kurutmalıkları, pekmez ve reçelleri ile dikkatleri üzerine çekti.  EMİTT Fuarında ‘Erzincan Yöresel Ürünler’ adı ile açılan stantta Erzincan’ın bütün yöresel ürünleri sergilendiği gibi ziyaretçilere de ikramlarda bulunarak satışı yapıldı.

TULUM PEYNİRİ KAPIŞ KAPIŞ
Koyun sütünden üretilip küçükbaş hayvan postuna basılan tescilli Erzincan tulum peyniri EMİTT Fuarında vatandaşların yoğun ilgisini gördü. Munzur, Çimen, Çayırlı, Tercan ve Kemah Oluk gibi yüksek rakımlı yaylalarda yetiştirilen koyunların sütünden yapılan tulum peyniri, Erzincanlı Peynircim Firması tarağından Fuarda; küçükbaş hayvan postu, güveçte, ahşap kaplarda, plastik bidon ve vakumlu ambalajlara doldurularak farklı bir sunum ile satışa sunuldu.

ERZİNCAN BAKIRI KAPALI ÇARŞIDA
Erzincan Bakırını Fuarda; sergileyen Polat Bakır, birbirinden güzel hediyelik bakırları ile, farlı figür ve işlemeleri ile dikkatleri çekmesini bildi. Fuarın son gününe kadar sergilenen ve tanıtımı yapılan Erzincan Bakırı, İstanbul’da Kapalı Çarşı’da dünyanın dört bir yanına ulaştırılmak üzere bir esnaf tarafından satın alındı. Burada bağlantı kuran Erzincanlı Firma Polat Bakır, düzenli olarak Kapalı Çarşı’ya Erzincan Bakırını gönderecek.

LEBLEBİ, PEKMEZ VE KURUTMALIKLAR SILA HASRETİ GİDERDİ
Yöresel ürünler standında başlıca ürünlerin yanında Erzincan’da üretimi yapılan elma, kayısı kurusu pestil, bastığ gibi ürünlerle birlikte Kemaliyeli bayanların yapmış olduğu pekmez, kurutulmuş bitkiler, el işlemeli örtüler ve onlarca çeşit ürün, İstanbul’da yaşayan Erzincanlılar başta olmak üzere fuarı ziyaret eden bir çok vatandaş bol bol Erzincan yöresel ürünlerinden satın aldılar.

REFAHİYE VE KEMAH BALI DAMAKTA TAT BIRAKTI

Fuarda yöresel ürünlerinin yanı sıra organik çiçeksiz bal ile öne çıkan Refahiye ve Kemah ilçeleri, ziyaretçilere doğal bal ikramında bulundular. Bal’ın tadına doyamayan bir çok ziyaretçi Erzincan Balının adını duyduklarını, şimdi ise tatma fırsatı bulduklarını söyleyerek artık sofralarında Erzincan Balı olacağının mesajını verdiler.

SIRAT ON FIRAT KÖPRÜSÜ HATIRA FOTOĞRAFLARINA ARKA FON OLDU
Kemaliye İlçesi’ndeki Karanlık Kanyon üzerine 600 metre uzunluğunda, 550 metre yüksekliğinde yapılacak olan ’Sırat on Fırat Köprüsü’ proje maketi Erzincan Standında ziyaretçilerin yoğun uğrak alanlarından birisi oldu. Projeyi merak edenlerin yakından ilgilendiği maketin önünde hatıra fotoğrafı çektirmeleri dikkatlerden kaçmadı.

ERZİNCAN YİNE ÖDÜLE LAYIK GÖRÜLDÜ
Erzincan, bu yıl 20'ncisi düzenlenen, Uluslararası turizm sektörünün ileri gelenlerini buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT 'te " Fuarın tanıtımına en fazla katkıda bulunma" ödülüne layık görüldü. 11 salonda 4 bin 500 firmanın katılım gösterdiği EMİTT Fuarı'na kültürel ve tarihi dokuları, yöresel ürünleri ile katılan Erzincan "Fuarın Tanıtımına En Fazla Katkıda Bulunma" ödülüne layık görüldü. Erzincan’ın bu başarısına istinaden ITE Turizm Seyahat ve Moda Direktörü Hacer Aydın ve EMITT Türkiye Satış Direktörü Deniz Çerçioğlu, Erzincan Valiliği adına Erzincan Vali Yardımcımız Fatih Kaya’ya ödülü takdim ettiler.