15 engelliye sertifikalarını vermek üzere düzenlenen programa Mesleki ve Teknik Eğitim Dernek Başkanı Halit Baydaş, Uzmanlar Rehabilitasyon Merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kılıç katıldı.  Kuzeydoğu Anadolu Kalkınma Ajansı tarafından desteklenen projede 15 engelli kişinin 10 gün süresince almış oldukları eğitimler sonrasında sertifikalarını aldılar. Uzmanlar Rehabilitasyon merkezinde eğitim alan 15 engelli kişi ayrıca ‘Engellilere Uygulamalı Yöresel El Sanatları Eğitim’ projesi ile sayesinde el becerilerini geliştirme imkanı buldular.

Programda konuşma yapan Mesleki ve Teknik Eğitim Dernek Başkanı Halit Baydaş, derneğin amacı ve işleyişi hakkında bilgiler verdi. Baydaş; “Erzincan Mesleki ve Teknik Eğitim Derneği 2010 yılının Ekim ayında kurulmuştur. Derneğimizin kuruluş amacı, özel kuruluş kurumları ve sivil toplum örgütlerinin ihtiyacı olan nitelikli personel sağlamak ve dünya çapında kaliteli insanlar yetiştirmek için eğitimler vermektir. Organizasyonlar düzenlemek, mesleki ve teknik eğitimlerini anlatmak ve bunlarla ilgili yayınlar hazırlamak amacı ile kurulmuştur. Derneğimiz ilk faaliyeti olan engellilere uygulamalı yöresel el sanatları eğitimi projemiz KUDAKA tarafından finanse edilerek desteklenmiş 15 engelli gencimiz 10 gün içerisinde almış oldukları eğitim ile el becerilerini geliştirmiş adına güzel şeyler yapmışlardır. Kursiyerlerimiz kendi el emekleri ile başkasının desteği olmadan vermiş oldukları uğraş sonunda yapmış oldukları ürünler ile hem kendileri mutlu olmuş hem de sevindirmişlerdir. Bu proje sayesinde engelli kardeşlerimizi yakından tanıma fırsatını elde etmiş olduk. Bu projeye desteklerini esirgemeyen KUDAKA ve uzmanlar rehabilitasyon merkezine teşekkür ediyorum” dedi.

Programa katılan Uzmanlar Rehabilitasyon merkezi Yönetim Kurulu Başkanı Yunus Kılıç ise; “Engelli kardeşlerimize imkanlar verildiğinde neler başarabildiklerini defalara ispatlamışlardır. Bizleri bu tür etkinliklere ve çalışmalara katan tüm kurum ve kuruluşlara teşekkür ediyorum. Öğrencilerimizin bundan sonraki hayatlarında başarılar diliyoruz” dedi. Konuşmaların ardından 15 engelliye kurs bitirme sertifikaları verildi.