Turizm bölgelerinin ve turizmle ilgili konaklama, faaliyet, ürünlerin tanıtım için en önemli fırsat alanı olan ve bu yıl 21’ncisi düzenlenen EMITT 2017 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarında bu yılda Erzincan rüzgârı esiyor. Erzincan ile alakalı açılan stant fuarda büyük ilgi görülürken, başta Erzincan olmak üzere ilçeleri ve kayağın merkezi olan Ergan Dağı dünyaya tanıtılıyor.
            TÜYAP Beylikdüzü Fuar alanında açılışı yapılan ve 81 ilin tanıtımda yarıştığı organizasyonda Kuzey Doğu Anadolu Kalkınma Ajansı’nın(KUDAKA) desteği ile Erzincan Valiliği, Kültür ve Turizm İl Müdürlüğü, Kemaliye ve Kemah ilçeleri tarafından 12 nolu salonda kurulan stantta Erzincan’ın tanıtımı yapılıyor.
            Fuarın resmi açılışında bulunan Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kara, Kemah Kaymakamı Cuma Çotu, Kemaliye Kaymakamı Mustafa İlhan, Kemah Belediye Başkanı Osman Kemal Aslan, Kültür ve Turizm Müdürü Arda Hep, açılış programının ardından Valilik tarafından kurulan stantta hazır bulundu.
VALİLERDEN ERZİNCAN STANDINA ÇIKARMA
Düzenlenen fuarda ilgi odağı olan Erzincan standını, İstanbul Valisi Vasip Şahin, Osmaniye Valisi Kerem Al, Yozgat Valisi Kemal Yurtnaç, Kütahya Valisi Ahmet Hamdi Nayır, Kırşehir Valisi Necati Şentürk, AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle, Sanatçı Alpaslan Özmol, Erzincanlı işadamları, yerli ve yabancı turistler ilgi gösterdi.
Ziyaretçilere Erzincan tulum peyniri, tandır ekmeği, leblebi, saruç, dut kurusu, kayısı çekirdeği gibi birçok yöresel ürün ikramında bulunuldu.
Ayrıca, standını ziyaret eden Valiler başta olmak üzere bazı ziyaretçilere Vali Ali Arslantaş adına Vali Yardımcısı Mehmet Fatih Kara tarafından bakır işlemeli tabaklar hediye edildi. Ziyaretçilere Erzincan’ın kültür, turizm ve doğa sporları ile ilgili bilgiler veren Val Yardımcısı Mehmet Fatih Kara ve Kültür ve Turizm İl Müdürü Arda Hep, ziyaretçiler ile yakından ilgilendi.          
Kemah ve Kemaliye ilçe stantlarında ise ilçelerin yöresel ürünleri ziyaretçilere ikram edildi ve ilçelerin tarihi, kültürel ve doğa sporları faaliyetleri anlatılıyor.
Erzincan’ın tanıtımına katkı sağlayan fuarda Erzincan’ı en iyi tanıtmak için güzel çalışmalar yapıldığını söyleyen AK Parti Milletvekili Sebahattin Karakelle, Erzincan standını gezerek bilgiler aldı. Karakelle yaptığı açıklamasında, Erzincan’ın her geçen gün kendini geliştiren ve gelişen bir il olduğuna dikkat çekerek, fuarda da Erzincan’a standına yerli ve yabancı turistlerin ilgi gösterdiğini söyledi. Her ilin kendi kültürünü, doğasını ve yöresel ürünlerini tanıtmak için bu fuarın bir fırsat olduğunu söyleyen Karakelle, Erzincan’ın tanıtımına katkı sağlayan ve emeği geçenlere teşekkür ederek, Erzincan’ın fuarda en iyi şekilde tanıtıldığını ifade etti.          
EMITT 2017 Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı, 29 Ocak Pazar günü akşamına kadar açık olacak.