Erzincanlı Gazeteci, Yazar Halil İbrahim Özdemir, Romanya Yunus Emre Enstitüsü'nde düzenlenen Emel Dergisi'nin 10. Yılı etkinliklerine katıldı. Daha önce üç Kitabı Rumen diline çevrilen Halil İbrahim Özdemir törende kitapları ile ilgili açıklamalarda bulundu ve bazı kitaplarını imzaladı.

Yunus Emre Enstitüsü Köstence Türk Kültür Merkezi, üç ayda bir çıkarılan 'Emel/ İdeal' isimli iki dilli kültür dergisinin 10. kutlamalarına ev sahipliği yaptı. Romanya'daki merkez binasında gerçekleşen programa Türkiye Cumhuriyeti Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan, Muavin Konsolos Özgen Topçu, Eğitimci - Yazar Güner Akmola, Erzincanlı Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir ile birlikte çok sayıda Romen yazar, şair ve basın mensubu katıldı.

Programda konuşmaların ardından Halil İbrahim Özdemir'de duygu ve düşüncelerini paylaştı. Köstence Başkonsolosu Ali Bozçalışkan günün anısına Özdemir'e bir hediye takdim etti. Emel Dergisi Genel Yayın Yönetmeni Ghiuner Acmola ise bir belge takdim etti.

Üç buçuk saat süren faaliyet çekilen hatıra fotoğrafları ve ikramlarla sona erdi.

Gazeteci Yazar Özdemir ayrıca Romanya'da yayın yapan LTV, Litoral TV'nin de program konuğu oldu. Halil İbrahim Özdemir ve beraberindeki yazar ve şairlerden oluşan heyet Azaplar Köyünde bulunan Emel Dergisinin Kurucusu Necip Hacı Fazılın Mezarını da ziyaret etti.

Düzenlenen etkinlik ile ilgili konuşan Gazeteci Yazar Halil İbrahim Özdemir daha önce de farklı dillerine çevrilen kitaplarıyla ilgili olarak mailler aldığını ifade ederek; "Okuyucularımla zaman zaman temas kuruyordum. Ancak okuyucularımla yüz yüze olmak benim için farklı bir deneyim. Onlardan almış bulunduğum olumlu tepkiler sebebiyle büyük bir memnuniyet ve mutluluk yaşadım. Romanya'da daha önce hakkında yapılmış bulunan yayınlar sebebiyle oradaki edebiyat çevrelerinde tahminimden daha fazla tanındığımı anladım. Romanya'nın çok uzak bölgelerinden gelen yazar ve şairler bu buluşmaya büyük ehemmiyet veriyorlardı.

Son zamanlarda depremlerle sarsılmakta olan Romanya'da Romen vatandaşlarının en büyük sıkıntılarından birisi de deprem idi. Bu yüzden edebiyat ve sanatın dışında yapılan toplantılarda onlara deprem ile ilgili deneyimlerimizi de aktarma fırsatı buldum. Gerek toplantı, gerek televizyon, gerekse basınla olan ilişkilerde bir kültür elçisi olarak ülkemi temsil ettim" diye konuştu.