Araştırmacı Yazar Recep Babacan, iki oğlunu Sarıkamış, bir oğlunu Çanakkale de şehit veren kendisi de Çanakkale başta olmak üzere birçok cephe de savaştıktan sonra gazi unvanı ile memleketi Kemah’a dönen Oğuz Onbaşı’nın destansı hikayesini kitaplaştırdı. 

Kemahlı hemşerimiz araştırmacı yazar Recep Babacan’ın kaleme aldığı “Oğuz Onbaşı” kitabı ilk sözünden son sözüne kadar okuyucuları zaman zaman heyecanlandırırken, zaman zaman da gözyaşlarına boğuyor. Oğuz Onbaşı kitabıyla Sarıkamış’ta soğuktan donarken, Sina çöllerinde yanacak, Çanakkale’de bir mahşerin ortasında bulacaksınız kendinizi.
Oğuz Onbaşı kitabının yazarı Recep Babacan Çanakkale savaşlarında ismini bilmediğimiz bir çok kahramanın tarihin dehlizlerinde saklı kaldığını ifade ederek “Anadolu’nun her yerine düşen ateşi söndürebilmek adına; Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i ve Gürcü’sü cepheye koşmuş ve yan yana savaşmışlardır. Oğuz Onbaşı’da tarih yazılan bir savaşın isimsiz kahramanlarından birisidir. Tarih hiçbir zaman hainleri yazmaz, sadece ve sadece kahramanları yazar dedi.