Gençlik ve Spor Bakanlığı Gençlik Merkezlerince "Hasbihal Gençlik Sohbetleri" adı altında başlatılan “Serdar Tuncer- Şiirlerle Osmanlı” programı gençlerden yoğun ilgi gördü
Osmanlı sanat ve kültür mirasını yeni nesillere taşımak amacıyla düzenlenen söyleşide, Televizyon Programcısı ve Şair Serdar Tuncer, Osmanlı padişahlarının kaleme aldığı beyitleri, şiirleri ve müzik görsellerini, hüzün ve tebessümle harmanlayarak seyirciyi mest etti.
Erzincan Müftülüğü Konferans Salonunda düzenlenen etkinliği Erzincan Valisi Ali Arslantaş, Vali Yardımcısı Dede Musa Baştürk, Belediye Başkan Yardımcısı Halit Mutlu,  Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü Burak Mumcu, kamu kurum ve kuruluşlarının idarecileri, sivil toplum kuruluşlarının temsilcileri çok sayıda davetli izledi.
Serdar Tuncer, müzik eşliğinde mükemmel sunumuyla, Osmanlı tarihinden kıssalar ve Fatih Sultan Mehmet ve Yavuz Sultan Selim’in şiirleri ile programa katılanları bazen duygulandırdı, bazen de güldürdü.
Program Erzincan Valisi Ali Arslantaş'ın, Şiirlerle Osmanlı Programının sunucusu Serdar Tuncer’e, Erzincan'a özgü bakır işlemesi tabak hediyesi ile son buldu.