28-31 Ocak tarihlerinde İstanbul Tüyap’da gerçekleştirilen Dünya’nın 5. Büyük Turizm Fuarına katılımcılardan tam not alan Erzincan’a ait stantlara ilgi büyük oldu.

Fuarın sona ermesi ile birlikte değerlendirmede bulunan Erzincan Ticaret ve Sanayi Odası Yönetim Kurulu Başkanı Süleyman Sarak, Emitt fuarında beklenen ilginin görüldüğünü ve Erzincan’ın tanıtılması adına fuarda yer alan birçok stantdan daha kalabalık ve verimli geçtiğinin altını çizdi.

Sarak, fuar sonrasında yaptığı değerlendirmesinde şunları kaydetti; “Erzincan, bu yıl 20’ncisi düzenlenen, Uluslararası turizm sektörünün ileri gelenlerini buluşturan Doğu Akdeniz Uluslararası Turizm ve Seyahat Fuarı EMITT’te ‘Fuarın Tanıtımına En Fazla Katkıda Bulunma’ ödülüne layık görüldü. Erzincan Valiliği koordinasyonun da gerçekleştirilen fuara üyelerimizin de katılımı ile Erzincan’ın tanıtılmasında katkılarımızı ortaya koyduk. Alınan ödül doğru yolda ilerlediğimizin bir kanıtı olmuştur. Fuarda Erzincan’ın kış turizminde önemli rol oynayan Ergan Dağı, yine bahar ve yaz aylarında yapılabilen yamaç paraşütü, rafting sporunun tanıtımının yanı sıra Erzincan’ımızda bulunan turizm potansiyeli yüksek olan değerlerimizi tanıtmaya çalıştık. Stantlarımızda yer alan yöresel ürünlerimizde Erzincan Tulum Peyniri, Erzincan Bakırı, Erzincan Tava Leblebisi ziyaretçilerin ilgi odağı olmuş ve fuarın başından sonuna kadar en çok ziyaret edilen stant Erzincan olmuştur. Emeği geçen üyelerimizden katılımcılara ve Erzincan valiliğimize bir kez daha teşekkürlerimi sunarım.