Türkiye Cumhuriyeti Gençlik ve Spor Bakanlığı tarafından Gençlik Merkezleri arası Türk Müziği Grup Birinciliği Yarışması Sivas’ta düzenlendi.

Yarışmaya Sivas, Erzincan, Elazığ, Malatya, Tunceli ve Gümüşhane Gençlik Merkezleri Türk Müziği Toplulukları katıldı.

14-21 ve 22-29 yaş arası solo çalgı, toplu icra ve solist kategorilerinde düzenlenen yarışmada Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Türk Müziği Topluluğu 3 kategoride birincilik, 2 kategoride ikincilik ve 1 kategoride üçüncülük elde ederek büyük bir başarıya imza attı.

Konu Hakkında bilgi veren Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürü K.Atanur Köseoğlu; “Gençlik ve Spor Bakanlığımız tarafından düzenlenen Gençlik Merkezleri arası Türk Müziği Grup Birinciliği Yarışması Sivas Cumhuriyet Üniversitesi Kültür Merkezi’nde düzenlendi.

Yarışmaya katılan Erzincan Gençlik Hizmetleri ve Spor İl Müdürlüğü Gençlik Merkezi Türk Müziği Topluluğumuzdan 14-21 yaş arası solo kız kategorisinde İrem Çınar birinci, 22-29 yaş arası solo kız kategorisinde Duygu Polatkan birinci, 14-21 yaş arası toplu icra kategorisinde Erzincan ekibi birinci, 14-21 yaş arası solo erkek kategorisinde Cihan Egi ikinci, 14-21 yaş erkek kategorisinde solo bağlamada Ömer Faruk Kesler ikinci, 22-29 yaş arası solo erkek kategorisinde Emrah Çekirge üçüncü oldu.

Yarışmada birinci olanlar 20 Aralık 2014 tarihinde Ankara’da yapılacak olan Türk Müziği Final Yarışmalarına katılacaklar. Gençlik Merkezleri arası Türk Halk Müziği yarışmasında ilimiz adına elde edilen bu başarı bizleri son derece mutlu etmiştir. Gençlerimiz artık bunu bir klasik haline getirdiler. Kendilerini tebrik ediyorum.” dedi.