Malümunuz bu sene ciddi oranda kuraklıkla yüzyüzeyiz, ağaçlarda meyvalar gelişmiyor ağaçlar kurumamak için direniyor , yabani hayvanlar yerleşim yerlerine inip yemek arıyor, dağda otlayan bizim köyün celebinden bu sene 6 tosunu ayı parçalamış bunu daha evvel hiç duymadık, sebebi ne ? aşırı açlık hayvana risk aldırıyor..

Peki çözümü ne ? Ne yapabiliriz?

Geçenlerde il özel İdaresi yetkililerince dile getirilen benim de daha evvel Edirne tarafında gördüğüm yağmur suyu toplama suni gölet leri yapımı işi yerinde ve doğru bir proje gibi duruyor ..

Tarihte ki benzeri H.Z. Yusuf'un tahıl ambarları olan bu fikir kuraklık ile beraber gelecek kıtlık içinde bir çözüm yolu olabilir..

Efendim sıcaktan kurur , efendim su kaybolur, rahmete dönüşmeyen yağmurun bol olduğu günümüzde yağan yağmuru olabildiğince rahmete dönüştürmemiz lazım....

Daha ciddi uygulamalar ile tarımsal sulama suyu ve yaban hayatı koruma ve yaşatma aracı olarak kullanılabilecek bu sistem her hal ve şartta uygun bir yol olur..

Bir diğer dikkat edilmesi gereken husus yer altı suları, kontrolsüz açılmış kuyular,sondajlar denetimsizlik insanımızın kullanım bilinçsizliği ile birleşince ikinci felaketin habercisi oluyor, bunlarında kontrol altına alınarak yer altı sularının aşırı çekilmesinin önüne geçilmesi lazım..

Bu vatan hepimizin ortak paydası dikkatli ve severek yaşarsak olur cennet aksi cehennemdir ki etrafımızı sarmış durumda..

Rabbim hepimizi vatana ve millete duyarlı ve samimi kullar eylesin..

Saygı ile..