Yapmış olduğu "Ömrüm" albümü ile ses getiren Erzincanlı Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Alan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret ederek  26 Kasım cumartesi günü yapacağı albüm tanıtım programına davet etti.
Erzincanlı Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Alan yeni türkü albümü “Ömrüm” ile müzik piyasasına girdi. Birbirinden farklı türküleri seslendiren genç sanatçı 26 Kasım cumartesi günü türkü albümü için tanıtım programı düzenleyecek.
Erzincanlı Halk Müziği Sanatçısı Hüseyin Alan Ömrüm adını verdiği türkü albümü ile müzik piyasasına girdi. Müzik hayatına Erzincan’da başlayan ve kısa sürede adını duyuran genç sanatçı, Erzincan ve İstanbul’da birçok müzikholde sahne alıyor. Erzincan Gazeteciler Cemiyetini ziyaret eden Hüseyin Alan basın çalışanlarıyla görüştü. Uzun uğraşlar sonucu çıkardığı türkü albümü hakkında bilgi veren genç sanatçı usta müzisyenlerle çalışarak güzel bir eser ortaya çıkardıklarını ifade ederek amacının Erzincan’ı tanıtmak olduğunu söyledi. Söz ve müziği ünlü sanatçı İzzet Altınmeşe’ye ait olan “Erzincan” isimli türküyü de albüme dahil ettiğini belirten Alan, sanatçı Altınmeşe’ye teşekkür etti.
Erzincan’ın halk müziğinde önemli sanatçılar çıkardığını vurgulayan genç sanatçı, Davut Sulari’den Ali Ekber Çiçek’e ve  Turan Engin’e  kadar  bir çok sanatçının  kadar bu topraklarda doğup büyüdüğünü söyleyerek, Erzincan’ın türkülerin anası olduğunu dile getirdi.
Alan, “Erzincan'da ilk orta lise eğitimimi tamamladıktan sonra 2009 yılında Fırat Üniversitesi Devlet Konservatuarı temel günler bölümünü kazandım. Burada eğitimi aldıktan sonra memleket hasret daha ağır bastı. Bir yandan 2011 yılında Erzincan Üniversitesi Güzel Sanatlar eğitimi bölümü müzik öğretmenliği anabilim dalında kazandım ve 2015 yılında burada lisans eğitimimi tamamladım. Sonrasında birçok konserde solist, korist olarak görev yaptım. Şefliklerini Türk Halk Müziği Kültür Bakanlığı Türk Halk Müziği ses sanatçısı Salih Turhan Beyefendinin üstlenmiş olduğu korolarda görev yaptım. Yine keza kendi bireysel sahneleri mi devam ettirdim ve bir yılı aşkın bir süre sonrasında gerçekten güzel bir albüm hazırladık. Ömrüm isimli gelin hazırladık ve bunları Erzincan halkının bütün Türkiye'nin beğenisine sunduk.
Ben her zaman söylüyorum Erzincan türkülerin anası diye tabir ediyorum. Gerçekten türküleri bütün Türkiye'ye bırakan bahşeden bir memleket. Çünkü büyük ozanlar yetiştirmiş bu memleket. Davut Sulari’ler, Sılbıslı Salih’ler, Ali Ekber Çiçek’ler daha ismini sayamayacağım birçok ozan yetiştirmiş ve hala da çıkmaya devam ediyor. Bizler sadece bu ummanda bir damlayız. Yetkililerden isteğimiz Erzincan'ın sanatçılara sahip çıkmaları. Çok şey istemiyorum. Zaten sadece bizde Erzincan'ın destek olduğunu görmek istiyoruz. Hem halk hem yetkilileri bu bize güç verecektir. Sadece o güzel türküleri yaşatmak istiyorsan türküleri bir yere taşımak istiyorsak Erzincan’ımızı bir yerde tanıtmak ve getirmek istiyorsak halkımızın ve yetkilerimizin desteğine ihtiyacımız var” dedi.
26 Kasım Cumartesi günü Ekin Düğün Salonunda saat 19’da yapılacak olan tanıtım programına Erzincan halkını davet eden Hüseyin Alan, programda birçok ünlü ismin sahne alacağını söyledi.