2 Ocak 1997 doğumlu olan Melis Sezen, İstanbul'un Silivri ilçesinde dünyaya geldi. Ailesi, farklı göçmen kökenlerine sahiptir; babası Arnavut ve Makedonya göçmeni iken, anne tarafı Selanik, Yunanistan göçmenidir. Ailesi ticaretle uğraşırken, genç yaşta tiyatroya olan ilgisi fark edilen Melis Sezen, annesinin onu Müjdat Gezen Sanat Merkezi'ne yazdırmasıyla tiyatro yolculuğuna başladı.

12 yaşından itibaren drama eğitimi almaya başlayan Sezen, Müjdat Gezen Sanat Merkezi'nde bir yıl boyunca tiyatro eğitimi aldı. Daha sonra Ali Solmaz Tiyatrosu'nda "Cümbüş-ü Hospital" adlı oyunda performans sergiledi. Eğitimine devam ederken, Koç Üniversitesi Medya ve Görsel Sanatlar Bölümü'nden mezun oldu.

Milyonlarca kişi Adana'da buluştu Milyonlarca kişi Adana'da buluştu

melisssezen

Melis Sezen, 2016-17 yılları arasında "Hayat Bazen Tatlıdır" dizisiyle televizyon dünyasına adım attı. Ardından 2017-18 yıllarında "Siyah İnci" dizisinde "Ebru" karakterini canlandırdı. 2018 yılında sinema dünyasına bağımsız filmlerle giriş yaptı ve "Dünya Hali" ile "Tilki Yuvası" filmlerinde rol aldı. İlk büyük çıkışını ise yarış atı Bold Pilot ve jokeyi Halis Karataş'ın hikayesini anlatan "Bizim İçin Şampiyon" filmiyle yaptı.

2019 yılında "Leke" dizisinde "Yasemin" karakteriyle ilk başrolünü üstlendi. Ardından "Sevgili Geçmiş" dizisinde yine başrol olan "Deren" karakterini canlandırdı. 2019'un sonunda "Mucize 2: Aşk" filminde "Beren" karakterine hayat verdi.

Oyunculuğu ve yeteneği ile dikkatleri üzerine çeken Melis Sezen, 2019'da IMDb Starmetre listesinde ilk 100'e girmeyi başardı. 2020 yılında, tarihi bir dizi olan "Ya İstiklal Ya Ölüm"de başrol karakteri "Nazan"ı canlandırdı ve büyük bir beğeni topladı.

melisssezen-36646

Ayrıca, "Kovala" adlı sinema filminde de rol aldı. 2020 Ekim ayından itibaren "Sadakatsiz" dizisinde Cansu Dere ve Caner Cindoruk ile birlikte başrol karakterlerden birini canlandırdı. 2021 yılında ise "Fatma" dizisinde "Hayat Kadını" karakterini başarıyla canlandırdı ve 47. Altın Kelebek Ödülleri'nde "Yıldızı Parlayanlar" ödülüne layık görüldü.

Melis Sezen, şimdi ise "Gülcemal" dizisinde "Deva Nakkaşoğlu" karakterine hayat vermektedir. Genç yaşına rağmen kariyerindeki başarılarıyla dikkat çeken bir oyuncu olarak adından söz ettirmeye devam ediyor.

melisssezen-3642n