Merkezefendi Belediye Başkan Adayı Şeniz Doğan, ilçenin demokratik kültürünü güçlendirmek ve sivil toplumun katılımını teşvik etmek amacıyla Demokrasi Dernekler Yerleşkesi kuruyor. Doğan, “Toplumsal dayanışmayı güçlendireceğiz” dedi.

Açıkladığı birbirinden önemli projeler ile Merkezefendi’yi vizyon ilçe yapma konusunda kararlı olan Şeniz Doğan, manevi değerlere de sahip çıkmaya devam ediyor. Merkezefendi’nin demokratik gelişimine katkı sağlayacak bir merkez oluşturmayı hedefleyen Doğan, Demokrasi Dernekler Yerleşkesi’ni kuracağını duyurdu. Tapu Müdürlüğü’nün hemen üstündeki mevkide yer alacak 1.742 metrekare alana kurulu yerleşke; her derneğin kendi ofislerinin yanında eğitimlerin, seminerlerin, toplantıların yapılabileceği salonlar ve teknolojik altyapı ile donatılacak.

“Modern ve işlevsel bir kompleks geliyor”

Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde Erzurum’un araç varlığı 150 bin eşiğinde

Sivil toplumun etkin bir şekilde desteklenmesi ve demokrasiyi güçlendirici faaliyetlerin yaygınlaştırılması gerektiğini savunan Şeniz Doğan, “Çok önemli, vizyon bir proje. İnanıyorum ve biliyorum ki bir toplum ancak ve ancak demokrasiyle gelişir. Bunun için önünün açılması gereken en önemli yapılanmalar da meslek örgütleri, sivil toplum kuruluşları ve derneklerdir. Bu dönemde onları bir araya toplayarak, beraberce iş birliği yapabilecekleri, ortak kaynakları birlikte kullanabilecekleri bir kompleks açıyoruz” ifadelerini kullandı.