Nevşehir Devlet Hastanesi Acil Servis ve polikliniklerinde 2023 yılında toplam 1 milyon 867 bin 457 hastaya hizmet verildi. Poliklinik hasta sayısı 2022 yılına göre yüzde 17 artarak, 1 milyon 406 bin 921’e ulaştı.

Nevşehir Devlet Hastanesi Başhekimi Uzman Doktor Macit Yalçın yaptığı açıklamada, “2023 yılında 30 bin 798 hasta hastanede yatırılarak tedavi edildi, 35 bin 646 cerrahi işlem gerçekleştirildi. Hastanemizde bin 108’i normal, bin 166’sı sezaryen olmak üzere toplam 2 bin 55 doğum geçekleşti. Bin 388 hasta erişkin yoğun bakım, 267 hasta çocuk yoğun bakım ve 785 bebek yeni doğan yoğun bakım ünitesinde tedavi edildi. 2 bin 467 koroner anjiyografi işlemi uygulandı. 40 bin 953’ü MR, 124 bin 086’sı ultrasonografi olmak üzere toplamda 507 bin 429 görüntüleme tetkiki yapıldı. 2 bin 987 hasta yatarak veya ayaktan fizik tedavi hizmeti aldı. 2023 yılı içerisinde yapılan ameliyat, laboratuvar ve görüntüleme işlemleri, anjiyografi işlemleri ve yatan hasta sayılarında 2022 yılı ile kıyaslandığında yüzde 10 ile 20 arasında artış olduğu görüldü” dedi.

Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı Şanlıurfa’da fuhuş operasyonu: 9 gözaltı

Başhekim Yalçın, “Her zaman olduğu gibi 2023 yılında da ilimizde sağlık alanında lokomotif olmaya devam ettik. Açıklanan rakamlardan anlaşıldığı üzere 2023 yılında hastanemiz önceki yıllara göre hizmet kapasitesini artırmış ve büyük bir performansla halkımızın sağlık ihtiyaçlarına cevap vermeye çalışmıştır. Çok kısa bir sürede hastanemizi bir yılda 2 milyona yakın hastaya hizmet veren bir kurum haline getirmiş olmanın haklı gururunu yaşıyoruz. Amacımız bize başvuran her hastanın tanı ve tedavi için ihtiyaç duyduğu tüm sağlık hizmetini hastanemizden alabiliyor olmasını sağlamaktır. Bu amaçla her geçen gün yeni düzenlemeler ve yeni birimlerle hastanemizi geliştirmeye gayret ediyoruz. Bu sene içerisinde acil servisimizi iki kattan fazla büyüterek, 3. seviye acil servis tescili aldık. Eski yoğun bakımlarımızdan birini yenileyerek, 10 yataklı bir 3. seviye yoğun bakımı hastanemize kazandırdık. Yakın zamanda hastanemiz merkez laboratuvarımızın yeni dönem ihalesini yaptık ve tüm cihazlarımızı yeniledik. Uzayan endoskopi randevularımızı azaltmak için ikinci bir endoskopi odası açarak, günlük işlem sayısını artırdık. Yeni yaptığımız ihale ile hastanemize üst düzey bir MR cihazının kurulumunu gerçekleştiriyoruz. İnşallah şubat ayı itibarıyla yeni cihazımızla çekimlere başlayacağız. Çocuk izlem merkezimizi açarak hizmete başladık. Önemsediğimiz konulardan bir tanesi acil servisten sevk edilen hastalar. Biz göreve başladığımızda yıllık bin 100-bin 200 civarı hasta sevk ediliyordu. Bu rakamı her geçen gün azaltarak bu sene için yıllık 480’e düşürdük. Birkaç branştaki hekim eksiklerimizin de giderilmesi ile önümüzdeki yıllarda bu rakamın çok daha aşağılara inmesini hedefliyoruz. Şehrimizin önemli sorunlarından birisi de kemoterapi alması gereken hastaların il dışına gitmek zorunda kalması idi. Öncesinde yaptığımız girişimlerle kemoterapi ünitemizi hazır hale getirmiştik, halihazırda ataması yapılan tıbbi onkoloji uzmanımızın göreve başlaması ile bu ay içerisinde kanser hastalarımızın tedavi ve takiplerini yapar hale geleceğiz. Tüm ile hizmet eden en büyük hastane olduğumuz için üzerimizdeki sorumluluk ve yükün farkındayız. Devletimizin sağladığı tüm imkanları vatandaşlarımıza en iyi şekilde ulaştırmaya çalışıyoruz” ifadelerini kullandı.