Okulların bahçelerine polisler tarafından kurulumu ve kullanımı gerçekleştirilen ’Balon Park’ çocuklara eğlenceli ve mutlu saatler yaşatıyor.

Türkiye Eğitim Gönüllüleri Vakfı (TEGV) Erzincan Öğrenim Birimi ve İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ortak organizasyonuyla “Polislerle Macera Adası” projesi gerçekleştirildi. Etkinlik çerçecesinde Çukurkuyu İlköğretim Okulu ve Yaylabaşı İlköğretim Okulu öğrencileri ile Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ortak organizasyonuyla “Polislerle Macera Adası” projesinde kurulan balon park ile çocuklara eğlenceli ve mutlu saatler yaşattılar.

Yapılan etkinlik ile ilgili bilgi veren Erzincan TEGV Öğrenim Birim sorumlusu Bengül Karagöz, “Erzincan İl Emniyet Müdürlüğü Toplum Destekli Polislik Şube Müdürlüğü ekipleri ile eğitim gönüllülerinin destekleriyle Atatürk Parkı içerisinde bulunan birimimizi ziyaret eden çocuklarımızın mutlulukları için etkinlik düzenledik. Bizler TEGV olarak hem birim içi etkinlikler, hem de yüz boyama etkinliğiyle birim bahçemize kurulan şişme parkla çocuklarımızın doyasıya eğlenmelerini, eğlenmeye doymalarını sağladık. TEGV sloganımızda olduğu gibi; ‘Bir çocuk değişir, dünya değişir.’ Çocuklarımızın yüzlerinde ki gülümseme her şeye değer” dedi.

“Polislerle macera adası projesi”

Projede görevli ekipler tarafından verilen bilgilendirmede ise "Çocuklar hayatımızın en değerli varlıklarıdır. Geleceğimizin sağlıklı bireyleri için İl Emniyet Müdürlüğü olarak üzerimize düşenin daha fazlasını yapmak istediğimizden çocuklarla bir yolculuğa çıkmak istiyoruz. Onların yanında olduğumuzu hissetmeleri ve emniyet mensuplarına güven duygularının aşılanması temel hedefimizdir. Geleceğimizin sahipleri olan çocuklarımızın hem daha sosyal hem daha özgüvenli bireyler olarak yetişmelerini sağlamak amacıyla ’Polislerle Macera Adası’ projemizi açıklamaktan büyük mutluluk duyarız. İl Emniyet Müdürümüz Kenan Kurt’un talimatlarıyla, ’Polislerle Macera Adası’ projesi ile çocukların mutluluklarına şahit olmak bizleri de ayrıca mutlu ediyor, Tüm çocuklarımıza iyi eğlenceler diliyoruz" ifadelerini kullandılar.