Ortak sınavlar, liselere geçiş sınavı, üniversite sınavı derken öğrenciler Mayıs ayıyla birlikte yoğun bir tempoya girdi. Peki sınav tarihleri nezaman, okullar nezaman tatil olacak? kaç gün yaz tatili yapılacak? Okullar yeniden nezaman açılacak? İşte cevabı

16 milyon İlkokul, ortaokul ve lise öğrencisi okulların kapanış tarihini gündemine aldı. Sınav temposuna giren öğrenciler yaz tatili hayali kurmaya başladı. Sayılı günleri kaldı ama kaç günleri var hak ettikleri tatile ve kaç gün yaz tatili yapacaklar merak ediyorlar.

 2023-2024 eğitim öğretim yılı 11 Eylül’de başlarken öğrenciler Kasım ayında ilk ara tatilini yaptı. Öğrenciler Kasım ayında ilk ara tatilini yaparken Ocak-Şubat ayları arasında ise Sömestr tatili tamamlandı. ara tatiller 1 hafta sürerken sömestr tatili olarak da bilinen yarıyıl tatili 15 gün sürüyor. İkinci yarıyıl tatili Ramazan Bayramı ile birleşti pek üzüldüler. Gözler yaz tatilinde...

Bakanlık ortaokul 8. sınıf ve lise 12. sınıf öğrencilerinin katılacağı ortak sınavları 20-31 Mayıs 2024 tarihleri arasında düzenleyecek. Ortak sınavların tamamlanmasıyla öğrencilerin yıl sonu dönem notları şekillenmeye başlayacak.

Ortaokul 8. sınıf öğrencilerinin katılacağı Liselere Geçiş Sistemi Merkezi sınavı 2 Haziran Pazar günü organize edilecek.

Alan Yeterlilik Testi, Temel Yeterlilik Testi ve Yabancı Dil Testi olarak üç farklı oturumda yapılacak üniversite sınavı 8-9 Haziran 2024 tarihinde yapılacak. Haziran’ın ikinci haftası 14 Haziran 2023-2024 eğitim öğretim yılının tamamlanmasıyla öğrenciler karnelerini alacak ve yaz tatili başlayacak.

2023-2024 YAZ TATİLİ KAÇ GÜN SÜRECEK?

Milli Eğitim Bakanlığı tarafından açıklanan takvime göre 14 Haziran’da yaz tatili başlayacak. Bir sonraki eğitim öğretim yılı ise 9 Eylül 2024 tarihinde başlayacak. Önümüzdeki yılın detaylı takvimi dönem başlamadan duyurulacak. Takvim ile birlikte ara tatil ve yarıyıl tatili programı belli olacak.

MEB YENİ MÜFREDAT TASLAĞINI AÇIKLADI

Üniversitelerde Yapay Zeka ve Dijitalleşme Alanlarında 71 Yeni Program Açılacak Üniversitelerde Yapay Zeka ve Dijitalleşme Alanlarında 71 Yeni Program Açılacak

Milli Eğitim Bakanlığı uzun süredir hazırlık içinde olduğu yeni müfredatın taslağını erişime açtı. Müfredattaki değişiklikler 2024-2025 eğitim öğretim yılından itibaren kademeli olarak hayata geçirilecek.

Müfredat ilkokul birinci sınıf, ortaokul beşinci sınıf ve lise dokuzuncu sınıflarda kademeli şekilde uygulanmaya başlanacak.