Olası Erzincan depremi yakın mı? Bilim akademisi üyesi Naci Görür ülkemizde son zamanda yaşanan Maraş depreminden sonra dikkatleri üzerine çekmeye devam ediyor. Görür, olası İstanbul depremi ile birlikte Erzincan depremi hakkında da yorumlarını hem X platformu üzerinden hem de Youtube üzerinden açıklamaya devam ediyor. Bu açıklamalarla birlikte Erzincan depreminin de yakın olduğu belirtiliyor.

Erzincan'da Deprem Risk Var Mı?

Koyun sürüsü karayoluna çıktı, sürücüler şaştı Koyun sürüsü karayoluna çıktı, sürücüler şaştı

Son zamanlarda ülkemizde yaşanan depremlerle birlikte fay hatlarında yaşanan hareketlilik aslında bütün şehirlerimizi etkilemeye başladı. Son yaşanan Maraş depremi ile birlikte ülkemizde genel olarak bir deprem kuşağı algısı daha fazla arttı.

Bu nedenle de bilim adamları tarafından tarihte hangi bölgelerde daha fazla deprem oldu ise direkt olarak o bölgelere yoğunlaşmanın ve çalışmanın gerçekleştirilmesi gerektiği belirtiliyor. Bu durumda da olası Erzincan depremi çok önemli bir nokta olarak karşımıza çıkıyor. Erzincan’da son depremin 1992 yılında olduğunu belirten deprem uzmanlarının yakın bir zaman içerisinde Erzincan’da olası bir depremin gerçekleşebileceği de belirtiyor.

Olası Erzincan depremi tahminleri arasında ise 7 ila 7.4 büyüklüğünde bir depremin olabileceği belirtiliyor. Bununla birlikte Bingöl Karlıova hattında da yine 7.2 büyüklüğüne erişebilecek bir depremin yakında bir zaman içerisinde gerçekleşebileceği düşünülüyor.

Bilim insanlarının genel olarak her deprem sonrasında aynı durumlarının yaşanmaması adına hamleler yapılması gerektiği de belirtiliyor. Türkiye’nin deprem kuşağında yer alması ile birlikte dirençli bir hale getirilmesi gerektiği de belirtiliyor.