Ülkemizin el an içinde bulunduğu durum hatırıma şunları getirdi, geçmişte karşımıza çıkan güçler oluşumlar.
Nasıl oluştu?
Nasıl güçlendi?

Efendim aşağılamak dışlanarak küçük görmek muhataplarını birleştirir güçlendirir..
Geçmişe şöyle bir göz atalım, Faik Bulut'un Dersim Raporları 243 sayfasında bulunan tespit çok yerinde gibi, ''Dersim karışıklıklarına memur ve hocaların bağnaz yaklaşımı Sünni halktan destek görünce bu davranış Alevi toplumunda güçlü toplumsal dayanışmayı vücuda getirmiştir'' Aynen katılıyorum.

Ermenileri tehcir ile dışarı sürüp attık toplandı birleşti diaspora oldu karşımıza çıktı kaç yıldır 24 nisanda sahipleri ne zırvalayacak diye bekliyoruz..

Kürdü yok saydık hart hurtu Kürt ettik dilini yok saydık yasakladık, Kürtlere dışlanmışlık duygusu vererek ötekileştirdik ve o hareketin sonucu PKK gibi bir oluşum olarak karşımıza çıktı..

Belki örneklerim abartılı gelebilir, ancak yaşadıklarımızı arz edebilmek adına önem arz ediyor..

İktidara yapılan saldırılar ve organize olmaları bir anda toplu tepki yakıp yıkmalar , acaba iktidar yanlısı olmayanları bu dışlanmışlık duygusu mu bir araya getiriyor ? diye soruyorum kendime, son olan olaylar da öyle olduğunu işaret ediyor..

Buna birde düşeni tekmeleyen gerzeklerin katkılarını katarsak, vatandaşın tepkisini pek de ayıplamamak lazım...

Nasıl düşünürsünüz bilmem ama teşbihte hata olmaz rakibini hafife alan pehlivan yenilir, düşmanını hafife alanda ahmaktır, birliğimizi muhafaza ederek iktidar muhalefet dengesini kurmamız lazım, ama ne yazık ki o tren kaçmak üzere, bu sene ikibin sekiz vari bir krizin sesleri daha evvel yazdığımız dar boğaza doğru yazımızda da belirttiğimiz nedenlerle duyulmaya başlandı, işte asıl sorunlar o zaman artacak..

Arkadaşlar biz terörün zirve yaptığı dönemde bile devlet ricaline bu kadar düşmanca tavır sergilenmedi, kasayı attık ama Karaoğlan dedik tuttuk, Mesut Yılmaz’ı sandığa gömen Başbakanımızı Alman televizyonunda savunan Yılmaz idi, niyedir bilmem ama artık bütünlenmeye ve birleşmeye saygı ve anlayışa her zamankinden çok ihtiyacımız var..

Bir taraf taş ise diğeri toprak olmalı, tevazuyu elden bırakmamız lazım yoksa felaket sel olur gelir, zaman sarma ve sevme sayma zamanı..

Saygı ile..