TBMM(AA) - AA muhabirinin edindiği bilgiye göre, AK Parti'de; Seçim İşleri Başkanlığı uhdesinde olan görevlerin etkin ve hızlı şekilde yerine getirilmesini sağlamak amacıyla, bir Seçim Koordinasyon Merkezi (SKM) Başkanı, bir yurt dışından sorumlu başkan yardımcısı ve her coğrafi bölgeden sorumlu birer başkan yardımcısı görevlendirildi.

AK Parti Genel Başkan Yardımcısı, Seçim İşleri Başkanı ve Konya Milletvekili Ahmet Sorgun, buna ilişkin yazıyı AK Parti Grup Başkanlığına gönderdi.

Buna göre; AK Parti Sakarya Milletvekili Ali İhsan Yavuz SKM Başkanı, Yozgat Milletvekili Yusuf Başer ise Yurt Dışından Sorumlu Seçim İşleri Başkan Yardımcısı oldu.

AK Parti Keçiören İlçe eski Başkanı Bülent Yağmur Karadeniz Bölgesinden, Adana eski Milletvekili Fatoş Gürkan İç Anadolu Bölgesinden, Ağrı eski Milletvekili Halil Özyolcu Güneydoğu Anadolu Bölgesinden, Sivas Milletvekili Hilmi Bilgin Akdeniz Bölgesinden, İstanbul Milletvekili Hurşit Yıldırım Marmara Bölgesinden, Isparta eski Milletvekili Recep Özel Ege Bölgesinden, Ankara İl Seçim İşleri eski Başkanı Samir Altunkaynak da Doğu Anadolu Bölgesinden sorumlu seçim işleri başkan yardımcıları olarak atandı.