Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe’yi makamında ziyaret etti.
Bazı parti çalışmaları ve incelemelerde bulunmak üzere sabah saatlerinde Van’a gelen AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, AK Parti İl Başkanlığı ile geçen günlerde Van’da çıkan olaylardan yakılan Bediüzzaman Said’i Nürsi Külyesini ziyaret ettikten sonra beraberinde bulunan Konya Milletvekili ve Yerel Yönetimler Teşkilat Başkan Yardımcısı Mustafa Baloğlu, Van Milletvekili Fatih Çiftci, AK Parti Yerel Yönetimler Başkan Yardımcısı ve MKYK Üyesi Nazım Maviş, Konya Karatay İlçe Belediye Başkanı Mahmut Hançerli, Konya Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altan, AK Parti Van İl Başkanı Zahir Soğanda, Edremit İlçe Başkanı Halis Bayram, Tuşba İlçe Başkanı Nayif Şabu ve İpekyolu İlçe Başkanı Rasim Aslan ve AK Parti Gençlik Kolları Başkanı Taha Çoban ile birlikte Tuşba Belediye Başkanlığı’na geçtiler.
“ÖNERİMİZ İKİ EŞİT İLÇE MEYDANA GETİRMEK ADINAN YAPILAN BİR ÇALIŞMADIR”
Belediye Başkanı Doç. Dr. Özgökçe ve belediye meclis üyeleri tarafından karşılanan Gül ve beraberindeki heyet, makama geçtiler. Burada Gül ve heyetine belediye çalışmaları hakkında bilgi veren Tuşba Belediye Başkanı Fevzi Özgökçe, gerçekleşen ziyarette duyduğu memnuniyeti dile getirdi. Hizmet verdiklerin mekanın İpekyolu sınırları içerisinde kaldığını belirten Başkan Özgökçe, Tuşba ilçesinin sınırlarının değiştirilmesi ile ilgili olan taleplerini hatırlatarak, “Bu talebimiz yerine getirilirse hem alanımız genişleyecek hem de bir gelirimiz olacak. Öz gelirlerimize baktığımızda ilçe sınırlarımız içerisinde gelir getirecek hiçbir işyeri yoktur. Mevcut olan alanlar tamamı tabiri caizse köy ve kenar mahallelerden oluşmaktadır. İnşallah bir düzenlemeyle İpekyolu ilçe sınırları içerisinde kalan mahallelerimizin bize verilmesiyle hem İpekyolu ilçesi hem de bizim iş merkezleri ve nüfus gibi her bakımda eşit olacak. Bu önerimiz hem nüfusu ve iş merkezi açısında iki ilçe meydana getirebilmek adına yapılan bir çalışmadır” dedi.
“ÇEVRE YOLU PROJEMİZ VAN’IN POTANSİYELİNİ İKİYE KATLAYACAK”
Özellikle çevre yolu gibi büyük bir projelerinin olduğunu da hatırlatan Doç. Dr. Özgökçe, bu çevre yolu projesinin Van’ı potansiyelini ikiye katlayacak bir proje olduğunu söyledi. Projenin uygulanacağı alanı harita üzerinde AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül ve beraberindekilere de gösteren Başkan Özgökçe, “Sahil projemiz Kalkınma Bakanlığı’nca desteklenmesi durumunda şuan atıl durumda olan ve hiç kullanılmayan Tuşba ilçesi sahil kesimi Gevaş ve Edremit ilçeleri gibi insanların hizmetine sunulmuş olan bir kıyı şeridi haline gelecek” ifadelerini kullandı.
“AMACIMIZ EN İYİ HİZMETİ EN KISA SÜREDE SUNMAKTIR”
Yeni kurulan bir belediye olduklarından dolayı bir makam araçlarının dahi olmadığını altını çizen Başkan Özgökçe, göreve geldikleri günden itibaren tek amaçları en iyi hizmeti en kısa sürede sunabilmek olduğunu vurguladı. Seçimlerden önce halka verdikleri sözleri tek tek yerine getirmek için geceli gündüzlü tüm ekibi ile çalıştıklarını ifade eden Başkan Özgökçe, “Biz seçimlerden önce halkımıza dedik ki; ‘59 mahallemizin (Köy) en az 45’ine kilit taşlarıyla modern bir çehre kavuşturacağız. İnsanları çamurdan, çukurdan ve çöpten kurtaracağız’ dedik. Şimdi öyle bir çalışma yapıyoruz ki inşallah bu mahallelerimiz (köy) birlikte şehir merkezinde de bulunan 8 mahallemizin her birini yaşanır hale getiriyoruz. Gençlik merkezi, aile yaşam merkezi gibi diğer projelerimiz var. Biz onları kendi çalışmalarımız yapıyoruz” şeklinde konuştu.
Belediyecilik anlamında hazırladıkları projelerimiz büyük bir bölümünün Çevre ve Şehircilik Bakanlığı’nda bulunduğunu kaydeden Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe, konuşmasını şöyle sürdürdü:
“O projelerimizin takibini yapıyoruz. Araç ve ekipmanlarımız gelirse onlarla birlikte çok daha ciddi hizmetler sunacağız. Biz sadece sunduğumuz projelerimize destek olunmasını istiyoruz. Bizim tek beklentimiz ve isteğimiz odur. SODES ve Kalkınma Bakanlığı ile ilgili ilana çıkan hibe destekli projeleri takip eden Proje Koordinasyon Merkezim var ve bunları takip ediyor. O projelerden istifade edebiliyoruz. Kardeş belediyemiz olan Selçuk Belediyesi ile birlikte o projeleri yakında takip ediyoruz. İnşallah hem Van’da hem de Konya’da çok ses getirecek projelere hep birlikte imza atacağız.”
“2014 SEÇİMLERİNDE HALK İRADESİ TAM OLARAK SANDIĞA YANSIMADI”
2014 Yerel Yönetimler Seçimleri’nde Van’da çok güzel çalışmalar yapmalarına rağmen yapılan yıldırma politikaları ve baskılardan dolayı seçmen iradesinin pek sandığa yansımadığını vurgulayan AK Parti Yerel Yönetimlerden Sorumlu Genel başkan Yardımcısı Abdulhamit Gül, çok büyük tehditler yapıldığı için millet iradesinin tam olarak sandığa yansımadığı kanaatinde olduğunu söyledi. Gül, “Ama en azında Van merkezde Tuşba Belediye Başkanlığı’nı kazandık. Tuşba halkına teşekkür ediyorum” dedi.
“BÜYÜKŞEHİR BELEDİYESİ’NİN OLAYLARDA ÇIKAN YANGINLARA MÜDAHALE ETMEMESİ AÇIK BİR İHMALDIR”
Özellikle Kobani’de yaşanan olayları protesto etmek bahanesiyle çıkan olaylar değinen Gül, “Van Büyükşehir Belediyesi, taşra ilçelerden köylere kadar hizmet götürmesi gerekirken yaşanan olaylarda çıkan yangınlara müdahale etmemesi açık bir ihmaldir. Ama Van’ın Büyükşehir Belediyesi AK Partili olsaydı, Van’ın her metrekaresine hizmet götürürdü. Hangi partiye oy verdiği, hangi köyde kaç oy aldığına bakmadan, ideolojik davranmadan herkese hizmet götürürdü. İnşallah burada sizlerinde gece gündüz demeden halka kapınızı açarak AK Parti belediyeciliğini çok iyi göstermemiz lazım. Çünkü Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın İstanbul’da elde ettiği başarılar, bu günlere kadar gelmemize vesile olmuştur. Devamının da yerelden süreceğine inanıyoruz. AK Parti yaptığı reformlarla zaten bunun önünü açmıştır. Bizim teşkilatlarımıza düşen, Tuşba halkıyla el ele vererek güzel hizmetler yapmaktır. Yeni bir belediye olduğunuz için sorunlarınızı biliyoruz. Zaten geçen haftada Tuşba Belediye Başkanımız sorunları Sayın Başbakanımıza aktardı. İnşallah en üst düzeyde biz Tuşba halkına hizmet için, Van halkına hizmet için elimizden geleni yapacağız. Bu çerçevede kardeş belediye uygulamasından da Selçuklu Belediye Başkanımız çok değerli ve başarılı bir belediye başkanımızdır. İnşallah kendisi de sizlere maddi ve manevi destek sağlayacaklar. Biz buraya milletvekillerimiz ve merkez yöneticilerimizle destek vermek için geldik. Tekrar yaşanan hadiseler için geçmiş olsun diyoruz. Sizleri tebrik ediyorum” ifadelerini kullandı.
“AK BELEDİYECİLİLİKTEN EDİNMİŞ OLDUĞUMUZ TECRÜBELERİ KONYA ELİ İLE VAN’A AKTARACAĞIZ”
Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altan ise, Konya olarak yerel seçim çalışmalarında başlayan bir Van kardeşlikleri bulunduğunu söyledi. Hem Tuşba Belediyesi hem de Selçuklu Belediyesi olarak meclislerinden ‘Kardeş Belediye’ kararı aldıklarını hatırlatan Altan, “İnşallah en kısa sürede resmi prosedür tamamlanmış olacağız. İnşallah AK Parti belediyecililikten edinmiş olduğumuz tecrübeleri Konya eli ile Van’a aktarmak için elimizden gelen her türlü gayreti hep birlikte göstereceğiz. Zaten Van’ın projelerinin hazırlanmasında da ben bir fiil çalışmıştım. İhtiyaçların ne olduğunu biliyoruz. Selçuk Belediyesi’nin tüm kadroları ile birlikte Van’ın yanındayız. İnşallah yapacağımız hizmetlerle Tuşba Van’ın AK Parti belediyeciliğinin göstergesi olacaktır” dedi.
Ayrıca Selçuklu Belediye Başkanı Uğur İbrahim Altan, Tuşba Belediye Başkanı Doç. Dr. Fevzi Özgökçe ve meclis üyelerini yaptıkları çalışmaları yerinde görmek için Konya’ya davet etti.
AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Gül ve beraberindekiler, Tuşba Belediyesi hizmet binasını gezdikten sonra ilçeden ayrıldılar.