AK Parti Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş ve yönetimi, kamuoyunda iki haftadır yaşanan olumsuz olaylar neticesinde bugün akşam saatlerinde istifalarını sundular.

Yapılan istifa sonucunda AK Parti Erzincan İl Başkanlığında bir basın toplantısı yapıldı. Gerçekleşen toplantıya AK Parti Erzincan İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, AK Parti Erzincan Merkez İlçe Başkanı Av. Ferhat Bulut, AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mesut Tanrıkulu, AK Parti Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş ve yönetimi katıldı.

AK Parti Erzincan İl Gençlik Kolları Başkanı Ahmet Keleş sundukları istifalarıyla ilgili olarak açıklamasında; “ Yaklaşık olarak iki hafta önce kamuoyunda bazı olumsuz konular cereyan etmiştir.  Bu olayın akabinde partimiz ve gençlik kolları yapılanmamız hakkında kamuoyunda meydana gelen asılsız haberlerin, gerek partimize gerekse parti teşkilatımızda bulunan her bir üyemize zarar vermesinden dolayı AK Parti Erzincan Gençlik Kolları İl Başkanı olarak bu toplantıyı gerçekleştirmekteyim.  Bizler Erzincan'ın ve Türkiye'nin geleceğinin garantisi olan gençler olarak koltuk sevdalısı insanlar değiliz, partimizin ve liderimizin her daim izinde ve emrinde olacağız.

2 yıla yakın süredir yapmış olduğum bu görevde; Genel Merkez Gençlik Kolları Teşkilatımız ile yapmış olduğumuz istişareler sonucunda kamuoyunda oluşan soru işaretlerinin ortadan kalkması ve Gençlik Kolları Teşkilatımızın yeniden yapılanması adına Ben ve Yönetim Kurulu Üyelerimiz istifalarımızı sunuyoruz. Kamuoyuna saygıyla duyurulur” dedi.

Daha sonra konuşan AK Parti Gençlik Kolları MKYK Üyesi ve Doğu Anadolu Bölge Koordinatörü Mesut Tanrıkulu ise açıklamasında; “Hepinizin malumu burada hiç istenmeyen bir hadise yaşandı. Bizle bu hadiseden dolayı hakikaten sizler gibi üzüldük.  Gerek gençlik kolları genel başkanı Ahmet başkanımızla gerek gençlik kolları il başkanımız Ahmet Keleş başkanımız ile yaptığımız istişarede böyle bir kararın alınmasının hepimiz adına daha uygun ve erdemli olacağını düşündük. Hakikaten yapmış olduğumuz bu hareket bir siyasi erdemliliktir. Hiç kimsenin töhmet altında kalmaması için, zan altında kalmaması için kenara çekilip parti organlarımızın daha rahat işleyebilmesi adına böyle bir hareket böyle bir davranışta bulunmanız hakikaten siyasi bir erdemliliktir. Yeniden yapılanmaya gidildiğinde tekrar devam etmek isteyen arkadaşlar olursa istişare edip yolumuza devam edeceğiz” ifadelerini kullandı.