Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun Regaip Kandili dolayısıyla kutlama mesajı yayımladı.  Aksun mesajında "

Ramazan ayının müjdecisi, üç ayların başlangıcı olan Regaip Kandili’ni bu gece idrak edeceğiz. Bu bereket ayları; merhamet, şefkat ve yardımlaşma duygularının yoğunluk kazandığı kutlu zaman dilimleridir. Bu güzel günlerin sevgi ve kardeşlik duygularının kök salıp gelişmesine vesile olmasını temenni ediyorum.

 Bugünlerin manevi iklimini iyi değerlendirip toplum olarak birlik ve beraberliğimizi güçlendirmeliyiz. Bugünleri fırsat bilip hoşgörü ve kardeşlik hukukumuzu tesis etmeye, menfaat ve çekişmelerden uzak durmaya çaba göstermeliyiz. Rahmet ve bereket aylarını idrak edeceğimiz bu zaman dilimlerinde dargınlık ve kırgınlıkları bir yana bırakıp gönüllerimizi iyilik ve faziletle dolduralım. Bu mübarek gecede Yaradan ile yaratılanlarla olan  münasebetimizin muhasebesini yapalım. Allah’ın rahmet ve mağfiretinin tecelli ettiği bu gecenin, insanlığın mutluluğa, huzura ve güzel ahlaka yönelmesine ve kararan kalpleri aydınlatmasına vesile olmasını diliyorum.

Bu duygu ve düşüncelerle başta Erzincanlı vatandaşlarımızın ve İslam âleminin mübarek Regaip Kandili’ni en içten dileklerimle kutluyor, bu müstesna gecenin hayırlara vesile olmasını temenni ediyorum. Selam ve dua ile" dedi.