Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan aday Adayı Avukat Uğur Eraslan 24 Kasım Öğretmenler Günü dolayısıyla yayımladığı mesajında tüm öğretmenlerin gününü kutladı. Eraslan mesajında "Geleceğimizin teminatı çocukları yetiştiren görevini layıkıyla yerine getiren tüm öğretmenlerin gününü kutlayan Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan aday Adayı Avukat Uğur Eraslan; “Dünyadaki en onurlu mesleklerin başında öğretmenlik gelmektedir dedi.
Av. Eraslan; Eğitim, toplumların çağdaş uygarlık düzeyine yükselmesinde en önemli araçtır, öğretmenlerimiz de bu anlamda en büyük gücümüzdür. Öğretmenlik uzmanlık, sevgi, sabır ve hoşgörü gerektiren bir meslek olmanın ötesinde bir sanattır ve İlk emri; “Oku!” olan bir dinin, tarihte çağ açıp çağ kapatan bir medeniyetin mensupları olarak bizim için öğrenmenin ve öğretmenlerimizin büyük bir önemi bulunmaktadır.


İçinde yaşadığımız bilgi ve teknoloji çağında ülkelerin kalkınması, ekonomik, sosyal ve toplumsal yaşantılarının iyileştirilmesi, her alanda ihtiyaç duyulan değişimlerin yapılması ancak eğitim ve öğretime gereken özeninin gösterilmesi ve önem verilmesiyle mümkün olup, bunu sağlayacak temel aktörler ise değerli öğretmenlerimizdir. Çocuklarımızın ve gençlerimizin ülkemize ve insanlığa yararlı bireyler olması için çabalayan, onları iyiye, gerçeğe ve bilime ulaştıracak yöntem ve yolları öğreten, özveri, sabır, hoşgörü ve fedakârlık sergileyerek yavrularımızın kişiliklerinin oluşmasına, gelişmesine büyük katkıları olan öğretmenlerimiz eğitim sistemimizin temel taşıdırlar. Ailelerimizden sonra bizlere en büyük sevgi ve şefkati gösteren geleceğimize yön veren öğretmenlerimiz milli ve manevi değerlerimiz ile erdemli ve ahlaklı toplum olma yolunda en büyük ışığımızdır. Toplumsal yaşantımızda saygın bir yeri olan değerli öğretmenlerimizin, yetiştirdiği kuşaklar  kazandığı bilgi ve birikimleriyle büyük ülkemizi gelişmiş ülkeler içerisinde söz sahibi yapacaktır. 
Bu duygu ve düşüncelerle; çocuklarımızın ülkesine, milletine ve insanlığa faydalı bireyler olmaları yolunda fedakârca çabalayan her yönden gelişmelerine katkı sağlayan eğitim sistemimizin vazgeçilmezleri değerli öğretmenlerimizin 24 Kasım Öğretmenler Gününü kutluyor, çalışmalarında başarılar diliyor, Emekli öğretmenlerimize sağlıklı ve uzun bir ömür temenni ediyor, başta Başöğretmen Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere ebediyete intikal etmiş, tüm öğretmenlerimizi,  rahmet,  minnet ve saygıyla anıyorum" dedi.