Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan Belediye Başkan Aday Adayı Avukat Uğur Eraslan 20 Kasım Dünya Çocuk Hakları günü münasebetiyle bir mesaj yayımladı.

Eraslan Mesajında; “1989 yılından bu yana Birleşmiş Milletler tarafından dünya genelinde çocukların karşı karşıya kaldıkları hak ihlallerini gündeme taşımak amacıyla "Dünya Çocuk Hakları Günü" olarak kabul edildi. 193 ülkenin taraf olduğu, "Birleşmiş Milletler Çocuk Hakları Sözleşmesi’ni Türkiye, 14 Ekim 1990'da imzaladı ve 27 Ocak 1995 yılında Resmi Gazete ‘de yayınlandıktan sonra yürürlüğe girdi.

Sözleşmesi ile taraf devletlere bebek ve çocuk ölümlerini ile çalışan çocuk sayısını azaltma için gereken tedbirleri alma, çocukları şiddetten koruma, çocuk taciz ve istismarını önleme, uyuşturucu ve diğer bağımlılık maddelerinden koruma, çalışan anne babaların faydalanacağı kreşleri açma ve çocuğun çıkarı için gerekli her türlü önlemleri alma görevi verilmiştir. Çocuğa yönelik ihlalleri gündemde tutmak için kutlanan bu gün, aslında dünya genelinde acı bir gündür.  Bu gün; bırakın eğitimi, yiyecek, yemek ve su bulamayan çocukların her gün açlıktan ve susuzluktan öldüğünü bildiren bir gündür dedi.
Ailelerimizin çocuklarımıza verebileceği en büyük destek onların yetiştirmesinde kullanacağı en büyük aracın sevgi olduğunu belirten Avukat Uğur Eraslan, Sevgi öyle bir güce sahiptir ki sevgiyle büyüyen çocuk, dünyaya sevgiyle bakacak, çevresine sevgi verecek ve doğal olarak sevgiyle karşılık bulacaktır. Bu düşüncelerle, Dünya Çocuk Hakları Günü'nü kutluyor, çocuklarımızın çok daha huzurlu ve aydınlık bir geleceğe sahip olmaları umuduyla, bütün çocuklarımızı sevgiyle kucaklıyorum” ifadelerini kullandı.