Avukat Hakan Yeşil Adalet ve Kalkınma Partisinden (Ak Parti) Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı.

24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde açıklama yapan Avukat Hakan Yeşil, Ak Partiden milletvekili aday adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı.

“ANKARAYA GİDEN DEĞİL MEMLEKETE GELEN VEKİL OLACAĞIM”

Yeşil Hukuk bürosunda basın mensupları ile bir araya gelen Avukat Hakan Yeşil, Milletvekilliği aday adaylığı ile ilgili açıklamalarda bulundu.  “Seçilip Ankara’ya giden değil, seçilip memleketine gelen vekil olacağını” vurgulayan Avukat Hakan Yeşil, milletvekili aday adayı olmasının sebeplerini anlattı. 

ERZİNCAN’DA DOĞDUM ERZİNCAN’A HİZMET EDECEĞİM

Kendisi hakkında bilgi veren Avukat Hakan Yeşil, Erzincan’da doğduğunu Erzincan’a hizmet ettiğini ve bundan sonrada hizmet edeceğini belirterek, “1982 Erzincan’da doğdum. İlk ve orta öğrenimimi Erzincan da okudum. Doğu Akdeniz üniversitesi hukuk fakültesinde lisans eğitimimi yaparak Erzincan da avukatlık yapmaya başladım. Yaklaşık olarak 10 yıldır Erzincan da avukatlık yapmaktayım. 2014-2016 yılları arasında Erzincan Barosu yönetim kurulu üyeliği ve saymanlığı görevini icra ettim. 2016 yılı sonrasında hukuki araştırmalar derneğinin Erzincan temsilciliği başkan yardımcılığı görevine başladım. Ve halen bu görevimi icra etmekteyim. Evli ve iki çocuk babasıyım” dedi.

ERKEN SEÇİM KARARININ YANINDAYIM

Erken seçim kararının yanında ve arkasında olduğunu belirten Ak Parti Erzincan Milletvekili aday adayı Avukat Hakan Yeşil, “AK parti Genel Başkanımız Reisimiz Sayın Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın almış olduğu 24 Haziran 2018 erken seçim kararına sonuna kadar yanında ve arkasında olduğumu bildirmek isterim” diye açıklamada bulundu.

VEKİLLERİMİZ ARTIK YORULDU

AK Partiden Milletvekili aday adayı olmasının nedenleri hakkında bilgi veren Avukat Hakan Yeşil, “Milletvekili aday adayı olmamın en büyük sebeplerinden birinin hali hazırda vekillerimizin artık yoruldu ve memleketimizin seslerini duymadıkları sorununun son zamanlarda fazlaca ortaya çıkmasıdır. Şöyle ki halkımız üretkenliğin bittiği, umutsuzluğun başlamış olduğu bu süreçte artık öyle bir hale gelmiştir ki ilimize yapılan yeni cezaevine bile bir umutla sevinmektedirler. Hal bu ki ilimiz üretken, projelendiren, refah seviyesi yüksek il olmayı artık fazlasıyla hak etmektedir. Dolayısıyla genç, üretken, halkın sesini dinleyen ve içinde olan, dinamik ve icraatla hareket eden vekillerin olması gerektiği düşüncesiyle aday adaylığımı açıklamış bulunmaktayım” dedi.

ŞEHRİ TANIMAYAN ŞEHRE YATIRIM YAPAMAZ

Erzincan’a yatırımların gelebilmesinin en büyük şartının o şehrin milletvekilinin o şehri çok iyi tanımasından geçtiğini belirten Ak Parti Milletvekili aday adayı Avukat Hakan Yeşil, “Öncelikle bir şehre yatırım yapabilmek için öncelikle o şehri çok iyi tanımak gerekmektedir. Erzincan eski zamandan bu zamana kadar tarımı ve hayvancılığı ile ön planda olmuştu fakat son zamanlarda artık tükenme noktasına gelmiştir. Öncelikle projelerimiz tarım ve hayvancılık ta yeni projeler üretmek ve doğa sporlarının başkenti Erzincan’ımızı tüm  dünyaya tanıtmak için yeni projeler üretmeğe çalışacağım. Ayrıca tüm resmi kurum ve kuruluş yetkilileri ile sürekli proje üretilmesi ve Erzincan’ın daha refah, daha üretken bir şehir haline gelmesi ve yerel ekonominin hareketlenmesi için çalışmaya talibim” dedi.