AK Parti kurucularından Avukat Mustafa Çağatay Çağan, Adalet ve Kalkınma Partisinden (AK Parti) Erzincan Milletvekili aday adayı olduğunu açıkladı. Çağan Ak Parti İl Başkanlığı toplantı salonunda yaptığı açıklamada aday adaylığını kamuoyuna açıkladı. Çağan; “Kurucular arasında onur duyduğum, Adalet ve Kalkınma Partisinin Erzincan İl Teşkilatının çok kıymetli yöneticileri, değerli basın mensupları çok kıymetli hemşerilerim hepinizi saygı ile muhabbet ile selamlıyorum. İlk ve Orta öğretimini Erzincan’da tamamladıktan sonra 1995 yılında Ankara Üniversitesi Hukuk Fakültesine başlamış olduğum lisans eğitimimi 1999 yılında tamamlayarak, 2001 yılında Erzincan’da serbest Avukatlık mesleğini icra etmeye başladım. 17 Yıldır Şehrimde serbest avukat olarak çalışmaktayım. Evliyim ve iki çocuk babasıyım. Derdi ve tasasını hergün yüreğimde büyüttüğüm Erzincan’ımıza ve ecdat yadigarı ülkemize hizmet edebilme gayesi ve umuduyla 24 Haziran 2018 tarihinde, yapılacak olan 27. Dönem milletvekili seçimlerinde Adalet ve Kalkınma Partisinden Milletvekili Aday Adaylık başvurusunda bulundum”şeklinde açıklamada bulundu.


ERZİNCAN’A HİZMET GAYESİNDEYİZ 
Açıklamasını sürdüren Çağan; “Kuruluşundan bugüne kadar, ülkemizde ve Erzincan’ımıza   hizmet etme gayesi ile her türlü fedakarlığa katlanan, AK Parti teşkilatının değerli yöneticilerine, belediye başkanlarına, milletvekillerine, il başkanlarına fert fert kendisini bir dava adamı şuuru içerisine adayarak hizmet eden tüm parti mensuplarına teşekkürlerimi bir borç olarak sunuyorum. Millete ve ümmete umut olan, makus tarihimizin değişeceğine olan inancımızı yeşerten ve büyüten önderimiz, liderimiz, Sayın Recep Tayyip Erdoğan beyfendinin liderliğinde, medar iftiharımız sayın Başbakanımız Binali Yıldırım beyfendinin öncülüğünde geleceğimiz olan 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak seçimlerin ülkemize ve milletimize hayırlar getirmesini yüce Allah’tan niyaz ediyorum “dedi.


ORTAK AKIL İLE SORUNLAR ÇÖZÜLMELİ
Ak Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Av. Mustafa Çağatay Çağan özellikle şehrin sorunlarını ortak akılla çözülmesi gerektiğini belirterek; “Erzincan’ımızı sosyal ve  ekonomik anlamda büyütebilmek, yapılacak mastar planlarıyla birlikte belirlenecek hedeflere adım adım ileriye gitmek adına, esasında bunun çok daha ötesinde şehrin sorunlarına ortak akıl çerçevesinde tespit edebilmek ve bu belirlenecek ortak akıl ile bu sorunları giderebilmek adına özellikle aday olduğumu belirtmek istiyorum. Bu duygu ve düşünce ile tüm hemşehrilerimizin berat kandilini kutluyorum ve tüm aday adayları arkadaşlarımı şimdiden tebrik ediyorum’diye açıklamada bulundu.