Cumhuriyet Halk Partisi (CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, CHP Erzincan İl Başkanlığında basın toplantısı düzenleyerek,  maalesef Erzincan beklediği yatırımları bulunduğu yatırımla bir tanesini almadığını gördüm dedi. 

Erzincan’da beldelerde ve köylerde incelemelerde bulunan CHP) Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun, buralarda gördüğü sorunlar ile ilgili basın açıklaması yaptı.

CHP Tekirdağ Milletvekili İlhami Özcan Aygun yaptığı açıklamada, ‘’Pazartesi günü itibariyle ilinize geldik. Erzincan ili genel merkez tarafından İçinde bulunduğumuz ekonomik krizi araştırma bağlamında buradaydık. Saat 16 itibariyle ilk başta Ticaret borsamız da başlayan yoğun bir çalışma temposunu en son Altınbaşak sonlandırdık. 

ERZİNCAN SON BAŞBAKANIN ŞEHRİ

Öncelikle ben Erzincan'da gelmemeden önce şunu düşünmüştüm Erzincan yakın dönemde veya son Başbakanın şehriydi. Ondan önce ile birçok siyasinin ile yetiştiği ildi. Bunlar Fahri Korutürk, Vecdi Gönül, Yıldırım Akbulut gibi birçok Türkiye siyasetinde ön planda sahnede olan başrollerde olan yetkililerdi.

Erzincan’da Sanayi diye bir şey yok

Gelmeden önceki düşüncem maalesef havalimanına indikten sonra şehre doğru yaklaştıkça hüsranla sonuçlandı. Erzincan'ı daha farklı bir şekilde beklerken maalesef Erzincan beklediği yatırımları bulunduğu yatırımla bir tanesini almadığını gördüm. TÜİK rakamlarında Türkiye ortalaması %33 olan kayıt dışı istihdamın en fazla olduğu dönemin Başbakanının ili %53 ile en fazla olan iller arasında. Resmi kayıtlarda 9 bin işsizin olduğu ve nitelikli işsiz kardeşimizin olduğu bir ildeyiz ama en fazla nitelikli göç veren iller başında yine Erzincan geliyor. Göç alıyor evet 1. sınıf göç veriyor alttan aldım kelimeyi söylüyorum üçüncü dördüncü sınıf yani Afganlı İranlı Suriyelilerden burası göç almış. Sanayi olarak çok büyük beklentim vardı maalesef Erzincan’da sanayi diye bir şey yok Bir de o sebebimiz var %40 doluluk oranı var ve hepsi küçük ölçekli 10-15’ er kişinin çalıştığı işletmeler. Geçmişe doğru Birazcık böyle nostalji yaptığımız zaman vardır et balık kurumu vardı, Sümerbank vardı İplik fabrikası yani birçok fabrika varken bunlar bir şekilde özelleştirmeyle kapatılmış. En sağlıklı şeker olan Şeker pancarı şekeri üretimini yapılan Erzincan şeker fabrikası maalesef özelleştirme furyası ile beraber özelleştirilmiş” dedi
Basın toplantısına CHP Erzincan İl Başkanı Ayhan Doğan, CHP Merkez İlçe Başkanı Mesut Sağır ve partililer katıldı.