AK Parti Muş İl Başkanlığı tarafından düzenlenen İl Danışma Meclisi Toplantısına katılmak üzere Muş’a gelen Sağlık Bakanı Mehmet Müezzinoğlu, Hakkari’nin Yüksekova ilçesinde düzenlenen silahlı saldırı sonucu şehit olan askerlerin ailelerine başsağlığı diledi, akan kanın yerde kalmayacağını vurguladı.
Muş Kültür Merkezi’nde düzenlenen İl Danışma Meclisi toplantısına katılan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, AK Parti İl Başkanı Halis Saltık’ın selamlama konuşmasının ardından katılımcılara hitap etti. Konuşmasına Hakkari’de şehit olan 3 askerin ailelerine başsağlığı dileyerek başlayan Müezzinoğlu, “Ülkemizin ve milletimizin yarınlarına, huzuruna, birlik ve beraberliğine kast etmek isteyenlere en iyi cevabı milletimizin vicdanı verecektir, bu ülkenin hukuku verecektir ve akan kan yerde kalmayacaktır. Bu bedeli öyle ya da böyle o hainlere ödetmek bu ülkenin ve bu milletin boynunun borcudur. Huzur ve çözüm sürecinden, yeni Türkiye ve Türkiye’nin 2023 vizyonundan rahatsız olanların ve bu istikrarı bozmak isteyenlerin tuzaklarına da düşmeyeceğimizi bilmelerini isterim” dedi.
Bu tür provokasyonlara karşı hep birlikte sağduyulu olmamız gerektiğine vurgu yapan Sağlık Bakanı Müezzinoğlu, şöyle konuştu: “Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi değil. Eskisi gibi olsun diye tuzak kuruyorlar. Bu millet AK Parti kadroları ve lideri ile 13 yıl boyunca kapalı kapılar ardında kurulan tezgahları ve oynanmak istenen oyunları bozmuştur. Neden? Çünkü o Recep Tayyip Erdoğan bu millete Türkiye’de artık hiçbir şey eskisi gibi olmayacak diye bir söz verdi.”
Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonunu kendilerinin oluşturduğunu ve kendilerinin başaracağını ifade eden Müezzinoğlu, konuşmasında şu ifadelere yer verdi:
“Biz, Türkiye Cumhuriyeti’nin 2023 vizyonunu milletimizle beraber başaracağız. Milletimizden kopmadan, şimarmadan, yorulduk demeden ve aramıza fitneyi sokmadan millete karşı ve milletimizin değerlerine karşı sorumlu olduğumuzu unutmayacağız. Bizim kendimizi ve nefsimizi merkeze almak hakkımız asla olamaz. Biz milleti ve milletin ortak aklını merkeze alan, milletin değerleri ile yürüyen, milleti kucaklayan ve milletle beraber yolculuk yapmaktan onur duyan bir siyasi kadronun mensuplarıyız. Allah’a şükürler olsun ki bu yolculukta kurulduğumuz günden bu güne kadar bu millet bizi asla yalnız bırakmadı. Bundan sonra milli iradenin hak ve hukukuna kimse saygısızlık yapamayacak.”
Bir dünya anlayışı ve inanç dünyamız olduğuna vurgu yapan Müezzinoğlu, sözlerini şöyle sürdürdü: “Bizim milletin değerleri ile birlikte yürüme anlayışımız var. Bizim bu alanda birlik ve beraberliği toplumu kucaklayan anlayışı, AK Parti’ye oy vermemiş olanları düşman görme gibi bir yanlışlığa değil, ülkesini ve milletini seven birlik ve beraberlikten yana olan hırsız ve arsız olmayan herkesi kucaklayan bir anlayışımız var. Bizim aramızda hırsızlara, ahlaksızlara ve vatan hainlerine yer yok ama onun dışında ülkemi seviyorum, milletimi seviyorum ülkemin daha iyi yarınlara gitmesi için bir derdim var diyen herkesi kucaklamak bizim hem insani, hem milli, hem İslami hem de siyasi görevimizdir, sorumluluğumuzdur. Biz bana yapılmasını istemediğimiz bir yanlışı bir başkasına yapılmasını istemeyen bir medeniyetin mensuplarıyız. Merkeze alacağımız hak ve hukuktur."
13 yıllık dönemde hizmet anlayışının dört ana ayağı oluşturulduğunu anlatan Müezzinoğlu, "Bunlardan bir tanesi eğitim dedik ve çok mesafe kat ettik. Diğer taraftan adalet dedik. Adaleti kendi güçlerinin altında kullananlarla olan mücadelemiz halen devam ediyor. Adaletin gücünü hakim kılacak bir anlayışı da inşallah yine oluşturacağız. Diğer önemsediğimiz 3’üncü husus emniyet ve güvenliktir. Diğer 4’üncü önemsediğimiz konu sağlıktır. Türkiye Cumhuriyeti olarak sağlıkta da çok ciddi mesafe kat ettik” dedi.
Bakan Müezzinoğlu, konuşmasının sonunda birlik ve beraberliğin önemine değinerek, birlik ve beraberlik içerisinde olmamız halinde Türkiye Cumhuriyeti’nin daha ileri seviyelere geleceğine vurgu yaptı.
Toplantı Müezzinoğlu’nun konuşmasının ardından basına kapalı olarak devam etti. Toplantıya; AK Parti Çorum Milletvekili ve Bölge Koordinatörü Murat Yıldırım, Konya Milletvekili ve İl Koordinatörü Gülay Samancı, AK Parti Muş Milletvekilleri Faruk Işık ve Muzaffer Çakar, Belediye Başkanı Feyat Asya, AK Parti İl ve Merkez İlçe başkanları, yönetim kurulu üyeleri ve partililer katıldı.