Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz ve Çevre Şehircilik Bakanı İdris Güllüce, Sivas’ta Organize Sanayi Bölgesi’nde faaliyet gösteren iş adamları ile kahvaltıda buluştu.
Toplantıda konuşan Milli Savunma Bakanı İsmet Yılmaz, “Sivas halkının duası kabul olur. Milletvekili seçimlerinde bakan olmam için dua ettiler, bakan oldum. İl Başkanlığı Kongremizde Dışişleri Bakanı olan Ahmet Davutoğlu için ‘İnşallah Başbakan olursunuz’ dediler, Başbakanımız oldu. Sivas halkına hizmet edip dua alalım" dedi.
Bakan Yılmaz’ın ardından söz alan Belediye Başkanı Sami Aydın, seçimler öncesi vaat ettiği Seyfebeli, Küçük Sanayi Siteleri Projesi, Kızılırmak Projesi için destek istedi. Aydın, “Şehrimizde dört adet küçük sanayi sitesi mevcut ancak bunların bazıları şehrin içerisinde kaldığı için kentsel dönüşüm kapsamına aldık. Diğerleri ise önümüzdeki on yıllarda aynı kapsama girecek durumda. Biz bu günden bu dört küçük sanayi sitesini bu bölgede bir araya getirmek istiyoruz. Bu proje ile ilgili olarak Bakanlığınızın desteğine ihtiyacımız var. İkinci husus ise Kızılırmak. Kızılırmak ülkemizin en önemli nehirlerinden birisi ve Kızılırmak ile Sivas’ı bütünleştirmek için büyük bir proje yapma kararını Sivaslılar olarak hep birlikte aldık. Bu proje büyük bir proje, aşamaları var. İlk aşama olarak Kızılırmak etrafındaki altyapı kolektör hattının yapımı. Bu hat Organize Sanayi Bölgesi’nden başlayarak Atıksu Arıtma Tesisi’ne kadar uzanan bir hat. Yaklaşık maliyeti 50 milyon lira, bunu da sizden talep ediyorum" dedi.
Bakan Güllüce ise, bu taleplerin yerine gelmesi noktasında Başkan Aydın ile bürokratlarının bir araya gelmesini isteyerek destek sözü verdi.