Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun, ‘‘2018 Haziran seçimlerinde elde ettiğimiz başarıları 2019 Mart ayında yapılacak yerel seçimlerde de perçinleştireceğiz. Vatandaşlarımız bize güveniyor, güveni boşa çıkarmayacağız. Belediyecilik bizim işimiz, Bizim Belediyecilik anlayışımızın merkezinde insana hizmet vardır ” dedi.

Yaklaşan yerel seçimler öncesi açıklamada bulunan Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Bekir Aksun, Yerel seçimlere güçlü bir şekilde hazırlandıklarını ifade ederek, "Erzincan'da tüm ilçe belediyeleri ve İl belediyesine talip olduklarını söyledi. 


Seçim çalışmalarına hız verdiklerini ifade eden MHP İl Başkanı Aksun, "Genel Başkanımızın yapmış olduğu, yerel seçimlerde ittifak olmayacağını açıklaması üzerine daha önce başlattığımız seçim çalışmalarına hız verdik. Milliyetçi Hareket Partisi'nin Erzincan'da tüm ilçe belediyelerine ve İl belediyesine talip olduğumuzun bir kez daha altını çizmek istiyorum. Bu iddiayı ortaya koyarken geçmiş yerel ve genel seçim sonuçlarını analiz ederek çıkardığımız oy analizlerimize dayanarak oluşturduğumuz stratejiler doğrultusunda hareket edeceğiz" dedi. 
27 Dönem Milletvekilliği seçimlerinde her türlü baskıya, manipülasyona rağmen, Milletimiz,  MHP’ye büyük teveccüh göstermiş ve Erzincan’da da aynı ilgi ve destekle seçimler sonuçlanmıştır. Şahsıma ve Partime gösterilen bu teveccühten dolayı bütün hemşerilerime teşekkür ediyorum dedi. 


ADAY DEĞİLİM
Kendisinin yerel seçimlerde aday adayı olup olmadığı sorusuna da cevap veren Aksun, “Makamlar gelip geçicidir, önemli olan insanlarımızla olan diyaloglarımızı üst seviyede tutuyoruz. Partimize gelen vatandaşlarımızın sorunlarını çözmeye çalışıyoruz, dertlerini dinliyoruz ve daha sonra kapıya kadar uğurluyoruz. Farklı bir siyaset uyguluyoruz. 31 Mart 2019 tarihinde yapılacak yerel seçimleri İl Başkanı olarak yürütmek üzere Genel Başkanım bizleri görevlendirmiş bulunmaktadır. Onun için Erzincan Belediye Başkan adaylığım söz konusu değildir, İl başkanlığı görevime  devam edeceğimi kamu oyu ile paylaşmak istiyorum’’ dedi.  


BELEDİYECİLİK BİZİM İŞİMİZ 

İl Başkanı Aksun, ‘‘MHP olarak yerel seçimlerde, başarılı olmak için teşkilat olarak çok çaba gösterip, tüm belediye başkanlıklarını alma uğruna var gücümüzle çalışacağız, MHP’nin üretken belediyecilik anlayışı var, projelerimiz ve misyonumuz var. Vatandaşlarımızla ayrıştırıcı değil birleştiren bir yapımız olacak, Belediyecilik bizim işimiz, Bizim Belediyecilik anlayışımızın merkezinde insana hizmet vardır, tasarruf vardır, kıt imkanlarla büyük işler başarmak olduğunu söyledi.

MHP ÖZLEMİNİ BİTİRECEĞİZ

MHP belediyeciliği artık çok farklı olacağını sözlerine ekleyen Aksu, ‘‘Devletle vatandaşı buluşturan bir belediyecilik anlayışı ile yerel seçimlere gidiyoruz. Patimize ilçelerden aday adaylığı için müracaat edenler var,   yine İl Belediyesine şu ana kadar 5 arkadaşımız müracaat etti. Bu da MHP’ye olan teveccühü gösteriyor. MHP olarak Erzincan’da yeniden tarih yazacağız ve Erzincan’da Belediyecilikte MHP özlemini bitireceğiz’’ şeklinde konuştu.


MÜRACAATLAR BAŞLADI 
MHP’de, belediye başkanı ve il genel meclis üyeliğine adaylık için müracaatların başladığını belirten İl Başkanı Aksun, Kamu görevlileri 01 Aralık 2018 Cumartesi günü saat 17.00’ye kadar, il, ilçe ve belde teşkilatlarının başkan ve yöneticilerinin ise 15 Kasım 2018 Perşembe günü saat 17.00’ye kadar yürüttükleri görevlerden ayrılmak istediklerine dair dilekçeyle Partimize şahsen başvurmaları gerekmektedir” dedi.