AK Parti İzmir Milletvekili Adayı Binali Yıldırım A Haber'e konuk oldu. İzmir ile ilgili projelerini anlatan Binali Yıldırım, 7 Haziran seçimlerinde paralel yapının mağduru olduğunu söyledi. Teröre de değinen Binali Yıldırım " Sonuna kadar mücadele edeceğiz" dedi.
İZMİR HAK ETTİĞİ DURUMDA DEĞİL
İzmir bugün içinde bulunduğu durumu asla hak eden bir şehir değil. Bazı bölgeleri, sahil bandı boyunca yaşayanlar, mutlu olabilirler ama hemen onun arka planında öyle yerler var ki, Anadolu’nun kasabalarında bile görülmeyen manzaralar var. ‘İzmir’in bu halinden ben memnunum, İzmir’e bir şey yapılmasın’ diyenler varsa bir siyasetçi için bu belki yadırganabilir ama ben onlardan oy istemiyorum.
İZMİR’İ ŞAHA KALDIRMAYA TALİBİZ
Biz İzmir’i şaha kaldırmaya Türkiye’nin çekici gücü yapmaya talibiz. Biz İzmir’i  böyle bir İzmir hayali olan, çocuklarının geleceğini, başka yerde aramaya mecbur bırakmayan bir İzmir hayalimiz var. Bu İzmir hayalini bizimle paylaşan bütün İzmirli hemşerilerimin desteğini, oyunu istiyorum.
HDP İRADESİZ, İRADE DAĞDA
Nifak sokmaya çalışanlar Türkiye’nin bölgede güçlü olmasını istemeyenler. Bugün farklı versiyonda, farklı teknolojik yöntemler kullanılarak ülkemizin üzerinde oyunlar oynanıyor. Bir PKK belası var bu ülkenin. Bazıları der ki ‘PKKnın Kürtler gibi bir sorunu var’ bu külliyen yanlıştır. PKK’nın bölge için hiçbir derdi, hiçbir meselesi yok. Ama Kürtlerin yaşadığı Güneydoğu bölgemizde PKK gibi bir sorun var ve bu sorun büyük bir sorun, bu sorunu bu belayı oradaki vatandaşlarımızın üzerinden çekip alacağız kararlıyız.
Bu  parti çıktı dedi ki ‘Ben Türkiye partisi oluyorum, 6 buçuk milyon insanın oyunu aldı. Ama hemen seçim bitti, ‘Emanet oylar aldık, emanet oylara sahip çıkacağız’ dedi, şaşırdı böyle bir laf etti. Hemen lafı ağzına tıkamadılar mı? Emanet falan yok dediler, ağzının payını verdiler. O zaman anlaşıldı ki, irade HDP’de değil, irade dağda.
PARALEL YAPI MAĞDURUYUM
Devletin asli kurumlarının hepsini ifsat ettiler. Ben de mağduruyum. 2014 yerel seçimlerinde İzmir’den Büyükşehir Belediye Başkanı Adayı gösterildim. Adaylığım açıklandıktan kısa bir süre sonra İzmir’e geldim, uydurma ‘Liman Operasyonu’  diye bir şey başlattılar, arkasında hiçbir şey yok. Maksat algı oluşturup, bizim de yanlış işlere, yolsuzluğa prim verdiğimiz algısını oluşturmak.