24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan Cumhurbaşkanlığı ve Genel Seçimlerinde AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayları kendilerini açıklamaya devam ediyor.

AK Parti Erzincan eski İl Başkanı ve Erzincanlı Mali Müşavir Burhan Çakır, AK Parti Erzincan İl Başkanlığı toplantı salonunda düzenlediği basın toplantısında AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı olduğunu açıkladı.

Milletimize ve Erzincan’ımıza Hizmet Ettik

AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Burhan Çakır açıklamasında; “Ben kısaca kendimi tanıtmak istiyorum. Ben Burhan Çakır, Erzincan ili Tercan ilçesi Kargın beldesindenim. İlköğrenimimi Kargında okudum. Daha sonra İmam Lisesi en sonda Erzincan Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Özel Hukuk dalında eğitimimi tamamladım. Kamu oyu yakından bilir ama yine de yüzeysel olarak devam etmek istiyorum. Ak Parti’nin kuruluşundan itibaren Ak Parti’nin Erzincan oluşumunda yer alan biriyim. Bu süreçte teşkilatların tüm kademelerinde hemen hemen çalıştım. Erzincan’a ve milletimize hizmet ettim. Tabi daha sonra 2010 yılında Erzincan teşkilat il başkanlığından istifa ederek 24. Dönem Milletvekilliği Aday Adaylığı için aday oldum. Rabbim ihsan buyurdu Milletvekili Adayı oldum. Cumhuriyetimiz ve Erzincan’ımızın tarihinde rekor bir oy alarak o zaman ki Has Parti, DP,BBP bizim bünyemizde olmamasına rağmen %56,6 oy alarak gerçekten kırılması gereken bir rekor kırdık. Bu yönden de bütün hemşerilerime, dava arkadaşlarıma teşekkür ediyorum. Ama Rabbim nasip etmedi. Seçilemedim. Tabi seçilemedik diye küsmemizde icap etmez. Daha sonra 17-25 Aralık 2013 yılında ki yargı darbesinden sonra hain fetönün planlarıyla yapılan darbeden sonra Recep Tayyip Erdoğan o zaman Başbakandı. Bizleri takdir ettiler. İl Başkanı olduk. Allah’a hamd olsun. Milletimize ve Erzincan’ımıza hizmet ettik.

Davamıza Küsmeden Tekrar Kaldığımız Yerden Devam

Sonrasında il başkanlığı döneminde Allah’a hamd olsun 30 Mart seçimlerinde ve 10 Ağustos Cumhurbaşkanlığı seçimlerinde gerçekten güzel sonuçlar aldık. Türkiye ortalamasına çıktık. Cumhurbaşkanlığı bağış kampanyasında Erzincan Rize’den sonra en iyi il oldu. Cumhurbaşkanımızın memleketi Rize bir, Başbakanımızın memleketi Erzincan ikinci oldu. Bu da bizim teşkilatımızın başarısıydı. Buradan destek olan herkesten Allah razı olsun. Bir kez daha yürekten teşekkür ediyorum.

Türkiye Bir Kez Daha Köşeye Sıkıştırılmak İstendi

2015 seçimlerinde tekrar aday adayı oldum. Rabbim nasip etmedi. Ama dava çok önemli davamıza küsmeden tekrar kaldığımız yerden devam ettik. Dolasıyla bugün gelmiş olduğumuz süreçte Türkiye ye yapılan saldırılar neticesinde içeride ki ve dışarıda ki bağlantılar Türkiye bir kez daha köşeye sıkıştırılmak istendi. Fakat Cumhurbaşkanımızın ben buradan Cumhurbaşkanımıza yürekten teşekkür ediyorum. Sayın Devlet Bahçeli’ye BBP Genel Başkanı Mustafa Destici’ye yürekten teşekkür ediyorum. Ülkemizin ameliyat edilmesine müsaade etmediler. Hatırlayın bir ay önce ülkemize yapılan saldırılar neticesinde ekonomik ve siyasal hatta askeri Allah’a hamd olsun Afrin’de ki mücadelemiz bugün Türkiye’nin ne kadar güçlü bir ülke olduğunu gösterdi. Yapılan ekonomik saldırılar sonucu. Doların 4.2’lere kadar çıktığını, Altın’ın 1.83’lere kadar çıktığına hepimiz şahit olduk. Sayın Devlet Bahçeli’ni bu çıkışıyla Cumhurbaşkanımız ve Başbakanımızın da hemen derhal erken seçime giderek Türkiye üzerinde oynanan oyunları bir kez daha boşa çıkardılar.

Erzincan Tarih Yazacaktır

Buda bizim için ne kadar büyük bir ülke ne kadar güçlü bir vizyona sahip olan liderlerin göstergesidir. Yine biz bu süreçte inşallah 24 Haziran Genel seçimlerinde Cumhur ittifakı ile bir kez daha destan yazacağız. Çünkü eğer biz bu destanı yazmazsak emin olun Türkiye’yi zor günler bekliyor. Buna hazır olduğumuzu ifade etmek istiyorum. Allah razı olsun İl Başkanımızda gerçekten teşkilatlarımıza heyecan verdi. Ben inanıyorum 24 Haziran’da 27. Dönem Milletvekilliği seçimlerinde Erzincan tarih yazacaktır. Ben bunu neden anlatıyorum. Biz olmuşuz yada olmamışız hiçbir önemi yoktur. Önemli olan Milletimizin bekası için dış güçlere karşı güçlü olmak ve kaldığımız yerden devam etmektir.

Devleti Aliye Osmaniyedir

Bugün ana muhalefetin genel başkanı her türlü çirkefliği yapmakla birlikte içeride ki ve dışarıda ki hainlere karşı birlikte mücadele etmeye şahit oluyoruz. Benim en çok zoruma giden olayda budur. Devleti Aliye Osmaniyedir. Bizim ecdadımız Osmanlı’ya hakaretler yağdırması yani bu kabul edilebilir bir durum değildir. Böyle bir şeyi kabul etmek mümkün değildir. 24 Haziran’da yapılacak olan seçimler başlı başına benim hürriyetimin benim özgürlüğümün kısıtlayıcı nedenlerle dış güçlerle iş birliği yaparak yapılan saldırıların gerçekleşmesi kesinlikle kabul edilemez. Dolasıyla biz şanlı ecdadımızla her zaman övünüyoruz. Her zaman gurur duyuyoruz. Sonuna kadarda Osmanlılıyız. Bunları söyledikten sonra niçin aday olduğumuzu geçmişte ki çalışmalarımızla Erzincanlılara göstermişizdir. Allah’ın izniyle önümüzde ki dönemde de bütün dava arkadaşlarımızla bu seçimi başarıyla gerçekleştireceğiz. Ben her ne olursa olsun bir nefer gibi çalışmaya devam edeceğim. Diğer arkadaşlarımızı dinledik. Güzel açıklamalarda bulundular. Açıklamalar sonrasında bende diyorum ki zaten AK Parti kurulduğu zaman belli bir seçim vaatleri vardı. Kendisine hak ve özgürlüklerle birlikte kırmızı çizgilerimiz var. Şimdiye kadar il olarak Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımızdan ne istediysek verdi.   

Hiç Kimsenin Yüzünü Yere Baktırmayacağız

Eğer Milletvekili olursam şehrimize yapacağımız hizmetlerle inşallah Sayın Cumhurbaşkanımız ve Başkanımıza şehrimiz adına hiç kimseyi hedef almadan gece gündüz demeden geçmişte bizim referanslarımız vardır. Çalışmaya devam edeceğiz. Hiç kimsenin yüzünü yere baktırmayacağız. Allah nasip ederse Erzincanlılarımızı Erzincan’a yapacağımız hizmetlerle bir kez daha milletimize göstereceğiz. İnşallah Erzincan için yapılması gerekenleri hükümetimiz yapıyor. Bizlerde yanında olacağız. Fırat’ın yukarıdan alınması ve tarım arazilerinin sulanması ve Gümüşhane’nin Kelkit ilçesi burada da gerçekten potansiyel var. Pöske dağına bir tünel vurularak vatandaşlarımızın buraya daha yakın bir süreçte şehrimizin nüfusuna ve ekonomisine hareketlilik canlandırır.  İnşallah 24 Haziran seçimleri vatanımız ve milletimiz için hayırlara vesile olur. Türkiye düşmanları bir kez daha kaybedecek. Kazanan Türkiye olacaktır. Kazanan AK Parti olacaktır. Kazanan sağ duyu olacaktır. Kim kaybedecek fetöcü hainler, deaş, pkk kaybedecektir. Milletin çizmiş olduğu istikamette yürümeyenler kaybedecektir” dedi.