Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barış Yalçınkaya ve cemiyet üyeleri ile bir süre sohbet eden Bektaş, "Basın halkın gören gözü işiten kulağıdır. Basın mensubu arkadaşlarımız çok önemli bir görevi yerine getiriyorlar. Erzincan basını bizim için önemli. İlimizin, ilçelerimizin ve beldelerimizin sesini tüm dünyaya duyuruyorlar dedi. 
Aday gösterildiği taktir de belde de yapacağı çalışmalar hakkında da bilgiler veren CHP Altınbaşak Belediye Başkan aday adayı İsmail Bektaş; “Altınbaşak Beldemizde yıllardır çözümü için çaba sarf edilmeyen, altyapı sorununu gerekli proje çalışmalarını tamamlayarak çözüme kavuşturacağız. Kentsel dönüşüm projesi, Resmi gazetede yayınlanmasına rağmen ancak mücbir sebeplerden dolayı yapılamayan, Kentsel dönüşüm projesini bir an önce hayata geçirip belde halkının yararlanmasını sağlacağız. Geleceğimizin teminatı olan gençlerimizin, kötü alışkanlıklardan uzak tutulmasını sağlamak için Beden Terbiyesi İl Müdürlüğüne tahsisi yapılan, spor tesisi alanının her türlü sosyal ve kültürel donatılarla projelendirilip, gençlerimizin kullanımına sunacağız. Belde halkının tarım, hayvancılık ve diğer tüm girişimcilik faaliyetlerine yardımcı olabilmek için proje danışmanlık merkezi oluşturacağız. Beldemizde bulunan meraların daha aktif bir şekilde kullanılabilmesi için AB projelerinden faydalanılarak mera alanlarının kapalı boru sistemiyle sulanması ve bu alanların verimliliğinin artırılması için gerekli çalışmaları yapacağız. Beldemizde bulunan ve belde halkının geçim kaynaklarından büyük bölümünü oluşturan hayvancılık noktasında belde sakinlerine aait olan hayvanların sağlık sorunlarının giderilmesi ve hayvancılıkta verimin artırılması için veteriner hekim kadrosunu hizmete sunacağız. Beldemize ait olan kilitli parke taşı ve kum eleme tesisini yeniden faaliyete geçirip bu tesisleri gerekli malzeme ve ekipman ile düzenleyip üretime başlatacağız. Göreve geldiğimiz andan itibaren şeffaf bir belediyecilik anlayışı ile beldemizi belde halkı ile birlikte yöneteceğiz. Beldemizde bir halk meclisi oluşturacağız. Halk meclisimizin düşünceleri doğrultusunda belediye meclisi tarafından gerekli çalışmaları yapacağız” dedi.

Yapılan ziyaretten duyduğu memnuniyeti dile getiren Erzincan Gazeteciler Cemiyeti Başkanı Barış Yalçınkaya, ise CHP Altınbaşak Belediye Başkan aday adayı İsmail Bektaş’a başarılar diledi.