25 Ocak Cuma Akşamı ERT Şah TV’de Semih Peker’in hazırlayıp sunduğu ve canlı olarak yayınlanan Haberiniz Olsun programına katılan CHP Erzincan Belediye Başkan Adayı İsmail TAŞ projelerini anlattı.
Üç bölümden oluşan programın ilk bölümünde Peker’in sorularını yanıtlayan İsmail TAŞ; kendisinin de bir Erzincan’lı olduğunu ve her zaman memleket sevdası ile yaşadığını belirtti. Bir tasarımcı ve mimar olduğunun altına çizen Taş; “Uzun yıllar gerek siyasi, gerek ticari hayatımda edindiğim tecrübelerimi, bilgi birikimimi, belediyecilik deneyimlerimi ve tüm enerjimi artık kendi memleketim için kullanmak üzere büyük bir heyecanla adaylık ve seçim kampanyamı sürdürüyorum. Erzincan ile bağlarımı hiçbir zaman koparmadım, Erzincanlı hemşehrilerimle birlikte birçoğunun kuruluş ve yönetim aşamalarında görev aldığım dernek ve vakıflardaki faaliyetlerime devam ediyorum” dedi.


Seçim çalışmalarına başladığından bu yana, dernekler, odalar vs. gibi sivil toplum kuruluşlarının yanı sıra, sabahın erken saatlerinden gece geç saatlere kadar hep sokakta, pazarda, kahvelerde vatandaşlarla birlikte olduğunu ve onların dertlerini, sorunlarını ve taleplerini dinleyip seçim projelerini bu bilgiler doğrultusunda şekillendirdiklerini anlattı. Seçimi kazandıkları takdirde Erzincan’ın ve halkın tüm kesimlerinin, kentteki gelişimi, sorunlarının çözülmeye başlandığını ve yaşam kalitelerinin arttığını en kısa sürede hissetmeye başlayacaklarını belirtti.


Programın ikinci bölümünde, ilk olarak bu programda ve canlı yayında projelerini açıkladığını belirten İsmail TAŞ; göreve geldikleri takdirde Erzincan’ın daha yaşanabilir, huzurlu ve refah seviyesi her geçen gün artan bir kent haline getirecek 30’u aşkın projesini hemen uygulamaya geçirecekleri Acil Eylem Planı’ndan başlayarak anlattı. Projelerini Afet Yönetimi, E-Belediyecilik, Sosyal Sorumluluk, Kent Ekonomisi, Kent İçi Ulaşım, Eğitim, Kültür, Sanat, Turizm ve Kentsel Tasarım başlıkları altında toplayan TAŞ; son olarak 3 boyutlu hazırlanan çizimler, animasyonlar ve filmler eşliğinde büyük kentsel tasarım projelerini sundu. Çok ilgi çeken Kızılay ve Hocabey Mahalleleri, Buğday Meydanı ve Cumhuriyet Meydanı için hazırlanan kentsel tasarım projelerinin gerçekten ciddi, kapsamlı, hesaplanmış ve profesyonelce hazırlanmış projeler olduğu göze çarptı.
Programın son bölümünde izleyicilerden gelen soruları yanıtlayan Erzincan Belediye Başkan Adayı İsmail Taş seçim yarışında iddialı olduğunu ve Erzincan’da daha öncekilerin aksine, çıtası yükseltilmiş bir seçim sürecinin yaşanacağını gösterdi.


Program boyunca izleyicilerden gelen mesajlar ve sorular ile program sonrası sosyal medyadaki yorumlar, İsmail TAŞ’ın iddialı bir aday olduğunun ve gördüğü yoğun ilginin bir kanıtı niteliğindeydi.
Seçim sürecinde ek projelerini de açıklayacağını belirten İsmail TAŞ, programın sonunda; kente karşı sorumluğumuz var, herkesin bu şehrin yönetimine katılımı gerekli diyerek Erzincan halkına gösterdikleri ilgi ve tevazu için teşekkür etti.