DİYARBAKIR - (AA) - CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdal Aksünger, "Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." dedi.

Aksünger, bir düğün salonunda düzenlenen CHP Diyarbakır İl Olağan Kongresinde, yerel seçim tartışmalarını değerlendi.

"Neden yerel seçimleri yapmıyor? HDP'nin yeniden aslında kendi belediyelerini alma ihtimalinden korktuğu için. CHP'nin de elindeki birçok büyükşehir belediyesini alacağını bildiği için. Önümüzdeki seçim erken olur, vaktinde olur fark etmez Mersin, Adana, Antalya, İstanbul, Ankara bu 5'ini alacağız. Hiç şansları yok." diyen Aksünger, Türkiye'de kamplaşma üzerinden bir model oluştuğunu, AK Parti'nin bunu çok iyi becerdiğini iddia etti.

Türkiye'den gitmiş Avrupa'da yaşayan bütün insanların bir korku halinde olduğunu savunan Aksünger, "İnanılmaz bir şekilde aşırı sağ partiler yükseliyor. Bunu nedeni burada izlenen politikalar. Çünkü bütün bunların hepsi içerideki iktidarını korumak amacıyla yapılmış konular." diye konuştu.

CHP Genel Başkan Yardımcısı Tekin Bingöl de kongre anlayışları olduğunu, sosyal demokrasinin evrensel ilkelerini önemsediklerini ve bunun için de parti içi demokrasiye önem verdiklerini belirtti.

Bingöl, "Diğer siyasi partiler, yenileşme denince baskıyla, zorla, dayatmayla, görevden almalarla yenileşme sağlıyorlar kendilerine göre. Biz ise tam tersini yapıyoruz. Bizim demokratik anlayışımız, kendi dinamikleriyle oluşmasını öngörüyor." ifadelerini kullandı.

Şimdiye kadar yüzün üzerinde ilçe kongresini gerçekleştirdiklerini aktaran Bingöl, il kongrelerini de yaptıklarını, aralık ayının sonuna kadar il ve ilçe kongrelerini tamamlamayı planladıklarını kaydetti.

Kongrede, CHP İstanbul Milletvekilleri Gürsel Tekin ve Sezgin Tanrıkulu da birer konuşma yaptı.

Kongreye, CHP İzmir, Siirt, Bitlis, Batman, Elazığ ve Bingöl il başkanları, parti üyeleri ve delegeler katıldı.

Muhabir: Bestami Bodruk