ANKARA (AA) - CHP Kadın Kolları Genel Başkanı Fatma Köse, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kadınların bulundukları bölgelerde daha aktif görev almalarını istediklerini, bu kapsamda biri yerelde, diğeri genel merkezde olmak üzere kadınlar için iki faklı eğitim planladıklarını söyledi.

Türkiye'nin 81 ilindeki kadın üyelere öncelikle "sandık çevresi" ve "temel siyasi üye" eğitiminin verileceğini belirten Köse, geçen hafta itibarıyla başlattıkları bu programa, CHP'li bütün kadınların katılmasını hedeflediklerini bildirdi.

Köse, yerelde verilen eğitimi Kadın Kolları ve Parti Okulunun organize ettiğini dile getirerek, alanında uzman parti eğitmenlerinin derslere girdiğini anlattı.

Bir diğer eğitimi ise gelecek haftalarda CHP Genel Merkezi'nde vermeye başlayacaklarını ifade eden Köse, "Genel Merkezimizde günde yaklaşık 100 kadın eğitilecek. Sınıflarımız 30'ar kişilik olacak ve toplamda 500 kadınımız eğitim alacak. Bu 500 kadın, 81 ilde örgütlerimizi eğitecek ve alan çalışması yapacak." dedi.

"Kadınlar ön saflarda yer alacak"

Partisinin, vatandaşlarla bire bir görüşmeye, sahada çalışmaya büyük önem verdiğini belirten Köse, kadınların bu anlamda en ön saflarda yer aldığının altını çizdi.

Köse, yaklaşık 2 ay içerisinde kadınların büyük bir bölümünün eğitimlerinin biteceğini, alan çalışmalarının başlayacağını kaydetti.