24 Haziran 2018 Pazar günü gerçekleştirilecek 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimi ve Cumhurbaşkanlığı seçimi öncesinde açıklama yapan 25. Dönem Erzincan Milletvekili Dr. Talha Erol Durmaz, Ak Partiden milletvekili aday adayı olduğunu düzenlediği basın toplantısında açıkladı. Dr. Talha Erol Durmaz, aday adaylık başvuru evraklarını Ak Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci’ye teslim etti.

BİZİM BU ŞEHRE BİR VEFA BORCUMUZ VAR

25. dönem milletvekili olarak Erzincan’a kısa bir süre hizmet etme şansı bulduğunu ifade eden Dr. Talha Erol Durmaz, “Bugün Erzincan’a Hizmet noktasında 27. Dönem Erzincan Milletvekilliği adaylığı için aday adayı olarak müracaat etmiş bulunuyoruz. Rabbim bizlere kısa bir süre bu şehre hizmet etmeyi nasip etti. Bu süre zarfında meçlisin kapalı olması hasbiyle çok hizmet etme şansımız olmadı. Hizmetimiz 5 aylık gibi bir süre milletvekilliği yapabildik. Bu süre zarfında meclisin seçim kararının haricinde bir karar alınmadı. Fakat bizim bu şehre bir vefa borcumuz var. Bunun için bu şehir için elimizi taşın altına koymaya tekrar karar verdim. Bugün Allah’ın izniyle Erzincan İçin Milletvekilliği için AK Parti aday adaylığı için müracaat etmiş bulunuyorum” dedi.

ERZİNCAN İÇİN NE YAPACAĞIZ? NEDEN ADAY OLDUK?

Milletvekilliği için neden aday adaylık sürecine girdiğini ve Erzincan için neler yapmayı planladığını detaylı bir şekilde açıklayan Ak Parti Milletvekili aday adayı Dr. Talha Erol Durmaz, “Erzincan için ne yapacağız? Neden aday olduk, Belki de bu şehir de Bu şehir için düşünenlerde aynı bilgileri paylaştığı kanaatindeyim. Bu şehrin iyiliğini düşünmeyen ve Erzincan’da yaşayan bir kimse olduğunu düşünmüyorum. Fakat bir gayret gerekiyordu bizden bundan dolayı elimizi taşın altına koyduk ve dedik ki Erzincan için varız. Erzincan önemli bir şehir, Erzincan doğunun belki de incisi olmayı hak eden fakat daha parlatılmamış, daha denizden çıktığı haliyle duran bir şehir. İnşallah bu şehri parlatarak yeniden cazibe merkezi haline getirmek için elimizden gelen gayreti ve bu şehrin piramitlerini bir araya getirerek bu şehir için hizmetle hareket eden bir yapıya dönüştürmeyi arzu ediyorum” dedi.

BENİM BU ŞEHİR İÇİN CİDDİ ANLAMDA HAYALLERİM VAR

Dr. Talha Erol Durmaz açıklamasına şöyle devam etti; “Benim bu şehir için ciddi anlamda hayallerim var. Nedir bu? Bizim şehrimiz bir ova ve yanından koca bir nehir geçiyor, Fırat. Fakat Fırat’tan yeterince istifade edemediğimizi biliyorum. Bu şehrin yeniden modern tarımın göz bebeği olan ve buna bağlı olarak hayvancılık tarıma dayalı sanayi, hayvancılığa dayalı sanayiyi ön plana çıkararak hareket etme ve bu konuda Üniversitemiz ile Organize sanayimiz ile bu şehrin belediyesi ile kamu kurum ve kuruluşları ile basını ve medyası ile tüm kurumları ile birlikte hareket ederek bu şehre bir ivme kazandırmayı planlıyorum.

NEDEN TARIM HAYVANCILIK VE SANAYİ DEVRİM YAPMAYALIM

Rabbim nasip eder bir imkân verilirse gerçekten bu şehirde etrafındaki illere baktığımız da onların ihtiyaçlarını karşılayacak sebze üretimi ve tarıma dayalı diğer ürünlerin üretimi ve bölgelere satışı ile ilgili ciddi anlamda bir potansiyel ve enerji görmekteyim. Hollanda Devletinin dörtte biri kadar olan Erzincan Hollanda’nın imkânlarından belki fazlası var eksiği yok. Neden olmasın biz Erzincan olarak tarım hayvancılık ve sanayi olarak devrim yapmayalım.

DİJİTAL SANAYİ ERZİNCAN’DA NEDEN OLMASIN

Şuan partimizin Cumhurbaşkanımızın ve başbakanımızın gündeme getirdiği dijital erişim ile ilgili ilimizin çok güzel bir potansiyeli var. Bu şehirde kamu hizmeti ödenmeden yapılacak geliştirilecek sanayi. Bunlardan bir tanesi dijital sanayi Erzincan neden olmasın. Dijital milli Kütüphane belki bizim gözbebeği programımız olacak. Şimdiye kadar belki hiç gelmedi, ama bunun için gayret göstereceğiz. Elimizden geleni ardımıza koymayalım. Bizim Erzincan’da herkesin kullandığı cep telefonundan google dediğimiz internet ağı belki uluslararası kullandığı bir ağ. Fakat bu ağın Erzincan merkezi olacak şekilde milli kütüphane yani bütün verilerin saklandığı network ağı, bununla birlikte belki yarın dünyada ki internetin artık biz bunu gelişmekte olan ülkeler vermiyoruz dediklerinde elimizde bir veri tabanı olacak şekilde Erzincan’da ciddi bir milli kütüphane dijital bir kütüphane kurabiliriz. Bu Türkiye’nin Türkuazı. Turkuaz nokta com. Bu Googlenin alternatifi olacak bir projenin canlandırılması Erzincan’da içten bile değil. Sanal Dünya ciddi anlamda gelişmekte ve bu konuda biz Erzincan’da varız diyebiliriz çünkü Erzincan nemi olmayan bir il. Network ağlarını ciddi anlamda serverların yerleştirilebileceği ve buna bağlı olarak ta ciddi bir iş gücü iş istihdamı bir yapıdır. Unun için ek bir ödeme yapılmıyor. Direk kablolarla ve dijital ağlarla birlikte ticareti yapılabilir. Arın güçlü bir enerjiye dönüştürtebilir. Bu bizim düşüncemiz. Gücümüz yeterse geliştireceğimiz projelerden bir tanesi.

ERZİNCAN İÇİN BİZ VARIZ

İnşallah gücümüz yettiğince şuan da dünyanın karşısında durduğu sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın herkese rağmen dimdik tüm dünyaya meydan okuyan ve Türkiye’yi artık dünyada sayılı ülkelerin arasına sokan Sayın Recep Tayyip Erdoğan’ın anında bir nefer olarak durmak bile bizim için bir şereftir. Milletvekili olarak Eğer ki gayret gösterebilirsek ne güzel. Eğer olmazsak bir başkası yapacak denilirse biz Allah’ın izniyle bir er olarak, nefer olarak bu davanın içerisinde olacak ve gayret göstereceğiz. Daha önceki durumlardan asla küskünlük göstermedik her zaman bu davanın içerisinde olduk. Bundan sonrada inşallah beraberinde sayın cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın yol arkadaşı olarak hareket etme planımız var. Duamız arzumuz bu yönde. Bu vesile ile Rabbim Aday Adaylığımızı Hayırlı eylesin. Şehrimize Milletimize ve bütün dünyaya ve İslam âlemine inşallah hayırlı olsun temennileri ile siz basın mensubu arkadaşlarıma saygı ile selamlıyorum”