Seçimlerden seçimlere isimleri dillendirilen ancak seçimlerde yüzlerini görebildiğimiz ve çoğumuzun tanımadığı bir takım isimlerin yaklaşan 24 Haziran 2018 Milletvekilliği seçimleri için adaylıkları telaffuz edilmesi üzerine bizde İthal Adayları Siyaset kazanına atıp onları kaynatacağız. Son zamanlarda kulislerde dile getirilen ve yavaş yavaş Vitrine çıkan ya da çıkmaya hazırlanan Milletvekili adayıyım diyerek memleketi diline dolayan Erzincan ile ilgili tasarruflarda bulunan arkadaşlarımıza buradaki halkın mesajını iletiyoruz.

İTHAL ADAY ADAYI KONUSU ERZİNCAN’I GERİYOR

Erzincan kendi içerisinden Milletvekili çıkaramayacak kadar aciz mi de siz İstanbul’dan, Ankara’dan ısmarlama adaylar türetiyorsunuz?  Erzincan  halkı çıkan bu tür haberlerden oldukça rahatsız.  Deniliyor ki; ‘Biz Erzincan’a sembol seçmeyeceğiz. Erzincan’ı bilen, tanıyan, Erzincan’ın ekmeğini yiyip, suyunu içen bizimle yatıp bizimle kalkan bizim gibi düşünen ve bizi anlayacak bizi tanıyan bizim tanıdığımız Milletvekilini seçeceğiz. Seçimi kaybedince çantasını alıp gidecek adaylar istemiyoruz.

Bu böyle biline…’ 7 Haziran seçimleri öncesi AK Parti’de aday adayı patlaması olduğunu dışarıdan gelecek adaylara pek de ihtiyaç olmadığını da değerli ithal adaylarına biz hatırlatmış olalım...

 

ERZİNCAN KARARINI VERDİ  “İTHAL ADAY İSTEMİYORUZ”

Erzincan’da yaşayan vatandaşlar yaklaşan seçimler öncesinde her partide adı geçen ithal adaylar için kesin tavrını belirleyerek, sosyal medya üzerinden İthal aday istemiyoruz  şeklinde yorumlarda bulunuyor.

Seçilmek için ithal adaylar aday olur AK Parti, CHP, MHP ve diğer partiler ittifak arayışları içerisinde aday adaylar konusunda da ithal isimlerin Erzincan’dan aday gösterileceği yönündeki söylentilere Erzincan halkı sosyal medya üzerinden karşı çıktı.

Vatandaşlar hangi parti olursa olsun ithal aday istemediklerini vurguluyor. AK Parti CHP ve MHP'li olan partililer ithal aday konusuna kesinlikle sıcak bakmadıklarını belirtiyorlar. Erzincan düzeyinde Milletvekilliği yapacak fazlasıyla yetişkin aday adayların olduğunun altını çizen vatandaşlar ithal adayların şehir için bir çivi dahi çaktırmayacakları sadece seçilmek için aday olacaklarını açıkladılar. Daha önce bunun örneklerini yaşadıklarını da belirten vatandaşlar ancak seçimlerden seçime isimlerini duyduğumuz memleketleriyle alakası kalmamış memleket gelişmelerine hep uzak kalarak seyirci olan bir takım kişilerin seçimler yaklaşınca iştah kabartmalarına hiç kusura bakmasınlar dur diyeceklerini belirttiler. Erzincan’da isimleri geçen ve farklı siyasi partilerle anılan Milletvekili aday adaylarını ilerleyen günlerde sizlerle paylaşacağız.