MALATYA (AA) - Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, "Bu referanduma 'hayır' diyen de 'evet' diyen de bizim vatandaşımız. Bunların tamamı da bu ülkede yaşayan insanlar. Dolayısıyla birbirimizi kamplara ayırarak, düşman ilan ederek siyaset yapılmaz, yapılmamalıdır." dedi.

Malatya Buğday Pazarı esnafıyla kahvaltıda bir araya gelen Tüfenkci, burada yaptığı konuşmada, Türkiye'nin 16 Nisan'da önemli bir tercih yapacağını belirtti.

Ülkenin bundan sonraki yönünü belirleme açısından bir tercih yapacağını aktaran Tüfenkci, bundan sonra tek yetkili karar mercinin millet olmasını istediklerini söyledi.

'Hayır' cephesinden gelen söylemleri hatırlatan Bakan Tüfenkci, "Son zamanlarda 'hayır' cephesi o kadar hızlandı ki, 'evet' diyenleri denize dökmekle tehdit ediyorlar. Sanki Kurtuluş Savaşı'nın mücadelesini veriyorlar da Yunanlılar'ı denize döküyorlarmış gibi bir imaj oluşturuyorlar." ifadelerini kullandı.

Bülent Tüfenkci, referandumu birleşme, uzlaşma, ötekileştirmeme adına yaptıklarını vurgulayarak, şöyle konuştu:

"Bu referanduma 'hayır' diyen de 'evet' diyen de bizim vatandaşımız. Bunların tamamı da bu ülkede yaşayan insanlar. Dolayısıyla birbirimizi kamplara ayırarak, düşman ilan ederek siyaset yapılmaz, yapılmamalıdır. Eğer birileri bunu sehven söylemediyse, kasıtla söylediyse gerçekten ortada çok vahim bir durum var demektir. Biz burada Türkiye'nin geleceğiyle ilgili bir oylama yapıyoruz. Evet de hayır da çıkabilir. Bizim gönlümüz evetten yana."

Toplantıya Malatya Valisi Mustafa Toprak, AK Parti Malatya milletvekilleri Mustafa Şahin ve Nurettin Yaşar, Büyükşehir Belediye Başkanı Ahmet Çakır, AK Parti İl Başkanı Hakan Kahtalı ile esnaflar katıldı.