HAKKARİ (AA) - Başbakan Binali Yıldırım, "Açıkça söylüyorum; yargı, polis eliyle, korucularımızla, askerimizle, jandarmamızla huzuru bozan PKK'lıların, FETÖ'cülerin canına okuyacağız. Terör örgütlerinin bu aralarındaki iş birliğini biliyoruz, gereğini yapacağız." dedi.

Yıldırım, Yüksekova İpekyolu Caddesi'nde düzenlenen toplu açılış ve temel atma töreninde yaptığı konuşmada, HDP ve PKK'nın; hendek, çukur, Kandil, terör ve nefret anlamlarına geldiğini belirterek, "Bizim siyasetimiz şefkattir, sevgidir, merhamettir, hizmettir. Aramızdaki sevgi bağımızın kaynağı imanımız, inancımızdır. Eksiklerimizi de ortadan kaldıracağız. İnşallah 16 Nisan'da vereceğimiz 'evet' oylarımızla devletle millet arasındaki bu PKK terörünü de çıkarıp atacağız." dedi.

Gençlerin kanına giren ve onları ölüme gönderen örgütlerin artık çocukları annelerinden, okullarından koparmalarına izin vermeyeceklerini vurgulayan Yıldırım, "Bu memleket bizim, bu devlet, Türkiye Cumhuriyeti hepimizin, bu bayrak hepimize yeter. Bizim başka bayrağa ihtiyacımız var mı? Bu bayrak, ay yıldızlı bayrak, şehidimizin kanıyla oluşmuş bu bayrağın hilali bağımsızlığın sembolü, yıldızı her bir şehidimizin sembolü. İşte bu bayrak bizim geleceğimiz, gururumuz. Size haksızlık edecek, umutlarınızı yok edecek, kalbinizi kıracak hiç kimseye asla izin vermeyecek. Bizim siyasetimizin esası kardeşliktir, özgürlüktür." ifadelerini kullandı.

"Bu ülkenin çocuklarının kalplerini kırdılar, hayatlarını söndürdüler." diyen Başbakan Yıldırım, başörtülü kızların okulların kapısından geri çevrildiğini, gençlerin dağa çıkarıldığını söyledi.

Yıldırım, belli özgürlükleri getirdiklerini ve demokrasiyi bir yere taşıdıklarını ifade ederek alandekilere, "Daha çok adalet, daha çok hizmet için hazır mısınız? Geleceğin Türkiye'sini inşa etmeye hazır mısınız? Her türlü ayrımcılığı reddetmeye, 80 milyonun kardeşliğine hazır mısınız? Her türlü ayrımcılığı reddetmezsek, bütün bölgelerimizi aynı anda ayağa kaldıramayız." şeklinde seslendi.

- "Terör örgütüyle mücadele yaz kış devam edecek"

Terör örgütünün bölgeyi yakıp yıktığını, binaları tahrip ettiğini, dükkanları kapattığını belirten Yıldırım, "Ama emin olun ki buralarda yapılan o tahribatı ortadan kaldırmak, eskisinden daha güzel hale getirmek bizim boynumuzun borcudur." dedi.

Başbakan olur olmaz Hakkari'nin de içinde bulunduğu 23 ilin cazibe merkezi yapılması yönünde karar aldığını aktaran Yıldırım, birçok projenin, yeni fabrikaların, yeni iş yerlerinin açılacağını, gençlere iş ve aş imkanı sağlanacağını söyledi.

Gençlerin dağa değil işe gideceğini, geleceğe hazırlanacağını, üniversitede okuyacağını ifade eden Yıldırım, konuşmasına şöyle devam etti:

"Açıkça söylüyorum; yargı, polis eliyle, korucularımızla, askerimizle, jandarmamızla huzuru bozan PKK'lıların, FETÖ'cülerin canına okuyacağız. Terör örgütlerinin bu aralarındaki iş birliğini biliyoruz, gereğini yapacağız. Onlarla mücadelemiz yazın da kışın da devam edecek. Bu toprakların her karışı güvenli hale gelinceye kadar devam edecek. Ben sizden bir şey istiyorum, kalplerimiz bir olsun, gönüllerimiz bir olsun. Derdimiz, davamız bir olsun. Türkiye'nin yolunu açacak, milletle devleti kucaklaştıracak değişime var mısınız? Sorunlarını aşmış, terörü bitirmiş, kardeşliği sağlamış, Türk'ü, Kürt'ü, Arap'ı, Çerkez'i, Alevi'yi, Sünni'yi birbirleriyle kucaklaştırmış bir Türkiye için 'evet' mi?"

- Hakkari'ye yapılan yatırımlar

Yıldırım, 15 yıldır Hakkari'yi kalkındırmak, geliştirmek için hizmet ettiklerini, Türkiye'nin her karış toprağı gibi Hakkari'yi, Yüksekova ve diğer ilçelerini de kalkındırmanın boyunlarının borcu olduğunu belirtti.

Hakkari'de hizmetlerin, yatırımların devam ettiğini vurgulayan Yıldırım, şehre ve ilçelerine 15 yılda 9 milyar liralık yatırım yaptıklarını, eğitim, sağlık, tarım, ulaşım alanında birçok hizmet kazandırdıklarını söyledi. Bundan sonra da Hakkari için hizmetlerin hız kesmeden devam edeceğini aktaran Yıldırım, Hakkari'de, Yüksekova'da dönüşüm başlayacağını ifade etti.

Yıldırım, 15 yılda Hakkari'ye 80 kilometre yol yaptıklarını dile getirerek, ulaşım alanındaki yatırımlara ilişkin bilgi verdi. Şemdinli'nin 2045'e kadar içme suyu ihtiyacını karşılayacak yatırımı tamamladıklarını, Yüksekova'nın içme suyu çalışmalarının ise başlayacağını kaydeden Yıldırım, bütün su ve kanalizasyon şebekelerinin yeni baştan yapıldığını, proje bittiğinde 195 kişinin bu hizmetten faydalanacağını söyledi.

Dilimli Barajı'nın hizmete alma aşamasına geldiğini, sulama hatları da bittiğinde Yüksekova'da 75 bin dönüm arazinin suyla buluşacağını söyleyen Yıldırım, Beyyurdu, Aslandağ barajlarının yapımının ise devam ettiğini dile getirdi.

Hakkari ve Yüksekova'ya doğalgaz getireceklerini belirten Yıldırım, ayrıca kentte 10 bin kişilik stadyum yapacaklarını, kapalı yüzme havuzunun inşasının ise devam ettiğini, kentin merkezine de gençlik merkezi yaptıklarını anlattı.

Esendere Gümrük Kapısı'nın da açılışını gerçekleştireceklerini aktaran Yıldırım, "İnşallah yarın bugünden daha güzel olacak, her şey daha güzel olacak. 16 Nisan'da oylarımızla sandıkları öylesine dolduracağız ki artık bu terör örgütünün, FETÖ'nün, PKK'nın, onu destekleyen Avrupa ülkelerinin sesi kesilmiş olacak." dedi.

- Notlar

Törenin yapıldığı Yüksekova İpekyolu Caddesi'ne "Sayın Başbakanımız havalimanını ilimize kazandırdığınız için teşekkür ederiz" ve "Sayın Başbakanımız ilçemizin yeniden yapılandırmasına vermiş olduğunuz katkılardan dolayı teşekkür ederiz" pankartları asıldı.

Tören, şehitler için saygı duruşunda bulunulması ve İstiklal Marşı'nın okunmasının ardından başladı.

Başbakan Yıldırım'ın konuşması sırasında, törene katılan vatandaşlar bir süre "Kahrolsun PKK" ve "Şehitler Ölmez" sloganları attı.

Konuşmalardan sonra, 26 projenin toplu açılışı yapıldı ve 3 bin 900 konutun temeli atıldı.

Başbakan Yıldırım'a Hakkari programında, Başbakan Yardımcısı Mehmet Şimşek, Çevre ve Şehircilik Bakanı Mehmet Özhaseki, Gümrük ve Ticaret Bakanı Bülent Tüfenkci, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Yasin Aktay, Hakkari Valisi Cüneyit Orhan Toprak ile bazı milletvekilleri ve yetkililer eşlik etti.

(Bitti)