İYİ Parti Erzincan İl Başkanı Ümit Özker açıklamasında "Aziz Türk milletinin , kendisini yok etmek isteyen işgalci güçlere karşı elde ettiği büyük zaferin 100. Yıl dönümünü kutlamanın büyük gururu ve onurunu yaşıyoruz.                                              

Erzincan’ın kurtuluş mücadelesi Kahraman milletimizin , erkek kadın, genç, yaşlı, her kesimin canını dişine katarak kanıyla yazıp tarihe armağan ettiği eşsiz kahramanlık destanıdır. Kazanılan  zaferle sadece vatan toprakları kurtarılmamış, Türk’ün yenilmezliği dünyaya bir kez daha gösterilmiştir.                                                                             

Milletçe kazanılmış bu zafer Erzincan’ı işgal ve yağmalardan kurtaran kadrolara aynı zamanda Türkiye Cumhuriyetinin kuruluş felsefesini oluşturma gücüde vermiştir.                                              

Bu düşünceyle Tüm halkımızın kurtuluş bayramını kutluyor , bu topraklarda hür ve kendi bayrağımız altında yaşamamızı kanları ve canları pahasına sağlayan başta Cumhuriyetimizin kurucusu Gazi Mustafa Kemal ATATÜRK olmak üzere aziz şehitlerimizi ve kahraman gazilerimizi bir kez daha hürmet , minnet ve şükranla anıyoruz."dedi.