İYİ Parti Genel Başkan Yardımcısı Koray Aydın açıklamasında "aralarında Erzincan'ında bulunduğu toplam 31 ile Kurucu İl Başkanı görevlendirmesi yapılmış bulunmaktadır." dedi.

Koray aydın şöyle devam etti "Böylece İYİ Parti Genel Merkezi tarafından daha önce görevlendirilen 6 il başkanıyla birlikte görevlendirilen toplam Kurucu İl Başkanı sayısı bugün itibariyle 37'ye yükselmiştir.

Titiz araştırma ve istişareler sonucu belirlenen ve işlemleri tamamlanan kurucu il başkanlarının görevlendirmelerine, bütün illerde teşkilatlanma hedefi doğrultusunda peyder pey devam edilecektir.

İYİ Parti tüzüğüne göre Teşkilattan sorumlu Genel Başkan Yardımcısının teklifi, Genel Başkanın onayı ile ya da Genel Başkan tarafından resen, illerde oluşturulacak İl Yönetim Kurullarının belirlenmesi amacıyla Kurucu İl Başkanları görevlendirilmektedir.

Kurucu İl Başkanı, görevlendirildiği ilde bulunan kurucu İl Yönetim Kurulu üyeleri, İl Disiplin Kurulu üyeleri, İlçe Başkanları, İlçe Yönetim Kurulları üyelerinin görevlendirilmesini Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan yardımcısına teklif edecek, Teşkilattan Sorumlu Genel Başkan Yardımcısı kendi görüşü ile teklifi Genel Başkana sunacak. Genel Başkan’ın uygun gördüklerini onaylamasıyla o ilde İYİ Parti teşkilatları resmen kurularak faaliyete başlamış olacaktır."

İYİ Parti Kurucu İl Başkanı Ümit Özker oldu.

Ümit Özker 1970'te Erzincan'da doğdu. İlk, orta ve lise eğitimimi Erzincan’da tamamlayan Mimar Özker, Trakya Üniversitesi Mühendislik ve Mimarlık Fakültesi Mimarlık Bölümünden mezun oldu. 20 yılı aşkın süredir proje danışmanlığı, kontrollük ve yapı denetim işlerinde görev yapan Özker, Mimarlar Odası Erzincan il temsilciliği, Erzincan Belediyesi İmar Komisyonu üyeliği ve başkanlığı, çeşitli sivil toplum örgütlerinde üyelik ve yöneticilik yaptı. 1999-2014 yılları arasında Erzincan Belediyesi meclis üyeliği yaptı. İleri düzeyde İngilizce bilen Özker, evli ve üç çocuk babası.

7 Haziran 2015 Genel Seçimleri Milliyetçi Hareket Partisi 25. Dönem milletvekili adayıydı.