AK Parti Erzincan Milletvekili Av. Serkan Bayram 8 Mart Dünya Kadınlar günü dolayısıyla yaptığı açıklama da; “Hükümetimiz, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor dedi.

Av. Bayram Açıklamasın da; “Toplumumuzun ve ailenin temel taşı olan kadınlarımız doğumdan ölüme kadar hayatın her anında varlıklarıyla bizi onurlandırmaktadır. Sevginin ve özverinin kaynağı olan kadınlarımız huzurlu, mutlu ve sağlıklı toplumların teminatıdır. Kadınlarımız zarafetleri, fedakârlıkları ve nezaketleriyle toplumumuz için her daim denge unsuru olmayı sürdürmektedir.

Bizim kültürümüz kadına saygı üzerine kurulmuştur. İnancımız, kadına yönelik bir ayrımcılığı kabul etmez. Dolayısıyla kadınları korumak, kollamak, daha mutlu ve huzurlu olmalarını sağlamak bizlerin görevidir.

Kadınlarımızın hayata daha çok katılmaları için onlara yeterince fırsat tanımalı ve önlerini açmalıyız. İnanıyorum ki özgüvenleri yüksek, cesur, eğitimli kadınlarımızın, ekonomiden siyasete her alanda sayılarının artması, ülkemizi daha ileri ve gelişmiş bir seviyeye taşıyacaktır. 

Bayram, Geçmişte kadına yönelik şiddetin her hanede yer aldığı, töre cinayetlerinin ülke gündemine oturduğu, kızlarımızın eğitim hakkının kısıtlandığı günlere daha çok şahit oluyorduk. Hükümetimiz her geçen gün kadın-erkek eşitliği, kadın haklarının korunması, kadına karşı şiddetin önlenmesi ve kadınların istihdamıyla ilgili önemli yasal düzenlemelere imza atarak kadına yönelik şiddetin son bulması için çalışıyor dedi.

Av. Bayram, Kadınlarımız; bizlerin en iyi şekilde yetişmesini sağlayan, gelecek nesillerin mimarlarıdırlar. Toplumsal yaşamın her kademesinde ve her zaman önemli roller üstlenen kadınlarımız, üstün fedakârlık duygusu içinde yaptıkları çalışmalarla, ülkenin her açıdan kalkınmasında büyük bir payın sahibi olmuşlardır.

Toplumun her kesiminde yer alan başarı gösteren kadınlarımızı takdir ediyorum. Özellikle ülkemizde son yıllarda kadına yönelik şiddetteki dikkat çeken artış toplumun her kesimini rahatsız etmektedir. Bizleri dünyaya getiren, büyüten, bizlere kişilik ve şahsiyet kazandıran kadınlara yönelik bu tutumun son bulmasını için dua ediyorum. Bu duygu ve düşüncelerle kadınlarımızın 8 Mart Dünya Kadınlar Gününü en kalbi duygularımla kutlarım.” dedi.