13 Şubat Erzincan’ın Düşman İşgalinden Kurtuluşunun 106. yıl dönümü Münasebetiyle Mesaj yayımlayan 26. Dönem Milletvekili Sebahattin Karakelle, “Bir asır önce bugün; Türkiye Cumhuriyeti Devletinin temellerine Yiğit Erzincanlının kanını harç, canını kurban ettiği gündür” dedi.

Karakelle mesajında; “106 yıl evvel bugün, mayası çileyle kurulmuş, hamuru göz yaşıyla yoğrulmuş yiğit Erzincanlı ,kanlarıyla suladıkları bu topraklardan Büyük katliamlar yapan işgalci düşmanları kovmuş, Ay Yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalanmak üzere Vatan semalarına dikmiştir.

Can Erzincan’ı bizlere armağan eden başta Gazi Mustafa Kemal Atatürk olmak üzere, dünden bugüne bu toprakları kanlarıyla, canlarıyla yeniden, vatanlaştıran aziz şehitlerimize, Allah’tan Rahmet, Gazilerimize hayırlı uzun ömürler, şehit yakınlarına sabır ve metanet diliyorum.

“Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor “Huzur İçin Erzincan” projesi kapsamında bilgilendirme faaliyetleri devam ediyor

Hürriyetin dillere destan olduğu gün kurtuluş günümüz bizi, bize anlatan günlerdir. Şanlı geçmişin ve muhteşem tarihin geleceğe taşındığı günlerdir. Gururluyuz, çünkü 13 Şubat acıların bittiği, acı, ızdırap ve hüzün gözyaşlarının mutluluk huzmelerine dönüştüğü gündür. Çünkü 13 Şubat; Yiğit Erzincanlının, rengini şehitlerinin kanından alan Ay-yıldızlı bayrağımızı sonsuza kadar dalgalanmak üzere vatan semalarına diktiği gündür. Çünkü 13 Şubat; şanlı atalarımızın mezhebi, meşrebi, dili ne olursa olsun tek yürek halinde kahramanlık destanları yazdıkları gündür. Çünkü 13 Şubat; küllerinden doğan Türkiye Cumhuriyetinin temellerine, yiğit Erzincanlının kanını harç, canını kurban ettiği gündür.

13 ŞUBAT ERZİNCANLININ BİR CÜMLE TARİHE NOT DÜŞTÜĞÜ GÜNDÜR

Dün kurtuluş mücadelesi verip sınırlarını şehit kanıyla çizen bu millet Türkiye Yüzyılın da dış güçlere taşeronluk yapan terör gruplarıyla mücadele etmesinin yanında ülke ve milletimizi gerek ekonomik gerek sosyal yönlerden yüceltmeye emin adımlarla devam etmektedir. Barış huzur ve kardeşliğimize güven ve istikrarımıza kast etmek isteyenlerin hevesleri mutlaka kursaklarında kalacaktır. Erzincan’ımızın bu anlamlı kurtuluş gününde, yüz yıllardır, bu güzel coğrafyada oluşan ortak kültürü, sevgi barış ve hoşgörü sancağı olarak, ülkenin her tarafında dalgalandırmaya devam edeceğiz.

Dün olduğu gibi, bugün de, bu toprağın çocukları olarak, birlikte yaşama şuuruyla ülkemizi zirveye taşıma zamanıdır. Çünkü bizler, evlatlarımıza ve torunlarımıza, Cumhurbaşkanımız Recep Tayyip Erdoğan’ın önderliğinde Türkiye Yüzyılında “Güçlü ve Lider Ülke Türkiye’yi en nadide bir miras olarak bırakmak mecburiyetinde ve sorumluluğundayız. Can Erzincan’ımızı ve bütün vatan topraklarını bizlere bahşeden Aziz şehitlerimizi bir kez daha rahmetle anıyor; Aziz hemşerilerime saygı ve muhabbetlerimi sunuyorum” ifadeleri yer aldı.