AK Parti Erzincan Milletvekili Sebahattin Karakelle öğretmenler günü dolayısıyla mesaj yayımladı.Karakelle mesajında "Bir milletin büyüklerini saygıyla anması, ileride de büyük insanlar yetiştireceğinin müjdecisidir. Milletleri için fedakarlık yapanlar, milletlerin hatırasında ve tarihinde yer almaya layık kahramanlardır. Büyük şevk ve heyecanla gününü kutladığımız öğretmenlerimiz bu kahramanlara en güzel örneği teşkil etmektedir.

Türkiye Cumhuriyetini ilelebet yaşatmak, çağdaş dünya ile bütünleşmek, eğitimcinin hünerli ellerinden geçer. Zira ülkenin ihtiyaç duyduğu nitelikli nesilleri yetiştirecek olan öğretmenlerimizdir.

Bu kadar ağır bir misyon üstlenen öğretmenlerimize çağımızın gerektirdiği eğitim ve öğretim imkanlarını hazırlamak öğretim kurumlarımızı en üst düzey eğitim için donatmak, yarınlarımız adına hayati önem taşımaktadır.

Öğretmenlerimiz Türk Milli Eğitiminin temel amaçları ve temel ilkeleri çerçevesinde, kendi yetenek ve kabiliyetini bilen, geçmişin, özünü sağlam bir tarih şuuru içerisinde algılayan, yaşadığı zamanın gerçeklerinin de farkında olan, geleceğe umutla bakan, milli ve uluslar arası hukuk kurallarının bilincinde ve “yaradılanı yaradandan ötürü sevme” felsefesi gereği insan sevgisiyle, kısaca; bizi biz yapan değerlerimizle donatılmış bireyler yetiştirme azim ve gayreti içerisinde olmalıdır.

Unutulmamalıdır ki Eğitimcinin, öğretmenin elindeki ham madde insandır. Durum böyle olunca öğretmenin hata yapma şansı olmamaktadır.

Ülkemiz 15 Temmuzda hain bir kalkışmayla karşı karşıya kalmıştır. Ülkemize ve milletimize en büyük zararı veren FETÖ , yapılanmasına okul ve eğitimle başlamış, mütedeyyin inançlı ailelerin çocuklarının , dini ve milli duygularını istismar ederek beyinlerini yıkamış, kendi çarpık emelleri için kullanıma hazır hale getirerek ülkemizi uçurumun kenarına kadar sürüklemiştir.

Zamanın da bu hain örgütün dershanelerin kapatılmasına karşı çıkmalarının en büyük nedeni para musluklarının kapanmasıdır. Cumhurbaşkanımız ve liderimiz Recep Tayyip Erdoğan’ın bu tehlikeyi zamanında sezerek önlem alması , FETÖ’nün gerçek yüzünün  ortaya çıkmasına sebep teşkil etmiştir.

Bu nedenle 24 Kasım Öğretmenler günün de biz eğitimcilere düşen en büyük görev bu vatan haini teröristlere karşı dikkatli olmak , geleceğimizi emanet ettiğimiz çocuk ve  gençlerimizin bu tuzaklara düşmesini engellemektir.

Bu kadar anlamlı ve kutsal  değerleri içeren bir misyonu üstlenen  öğretmenlerimizin “ Öğretmenler Gününü “ tebrik ediyor. Emekli Öğretmenlerimize sağlıklı  uzun ömürler  diliyor, ebediyete intikal eden Öğretmenlerimize ve eğitim şehitlerimize Allahtan  rahmetler diliyoruz"dedi.