AK Parti Erzincan Heyeti, Milliyetçi Hareket Partisi (MHP) Erzincan İl teşkilatını ziyaret etti. MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun, Biz Erzincan’da kardeşliğin mutlaka pekiştireceği bir seçim yarışında olacağız derken, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy ise Bu seçimlerde de biz yine Cumhur İttifakının ruha uygun hareket edeceğiz dedi.
 

31 Mart 2019 da yapılacak yerel seçimler öncesi Erzincan’da siyasi partilerden birlik, beraberlik ve kardeşlik mesajı verildi. AK Parti Erzincan heyeti, 31 Mart 2019 da yapılacak olan yerel seçim öncesi Milliyetçi Hareket Partisine ziyarette bulundu.  AK Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, Burhan Çakır, Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy, AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci, 31 Mart 2019 günü yapılacak olan yerel seçimler öncesinde Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanlığını ziyaret etti.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan İl Başkanı Salih Aksu, ‘’ Ziyaretlerinden dolayı teşekkür ederim. Bilindiği gibi Cumhur İttifakıyla başlayan bu ittifakımız yerel seçimlerde de devam etmektedir. Bu ittifakın ruhuna, ilkelerine, programına uymak şartıyla bu seçimleri 31 Mart’a kadar devam ettirip sonlandıracağız Allahın izniyle. Cumhur ittifakı kazanacaktır bundan hiç şüphemiz yok. Ülkemiz için bunu çok önemsiyoruz. Sayın Genel Başkanımız Doktor Devlet Bahçeli’nin de Cumhur İttifakı ilkelerine uymamız doğrultusunda talimatları vardır. Buna bağlı kalarak bu seçimleri Allahın izniyle sağlıklı seyahatli Erzincan kazanacaktır diyorum.’’ Dedi. Ardından konuşan Ak Parti Erzincan Milletvekili Süleyman Karaman, ‘’ Milliyetçi Hareket Partisi İl Başkanlığındayız. İl Başkanımız ve Belediye Başkan Adayımız bizi çok samimi bir ortamda karşıladılar teşekkür ediyoruz. Gerçektende Erzincan’da seçim süresince 24 Haziran’da da bunu yaşadık. Dostluk, kardeşlik, hoşgörü içerisinde geçiyor. İnşallah bu seçim propagandaları da kardeşlik, dostluk, hoşgörü içerisinde geçecek. Biz elimizden geleni yapacağız. Kimseyi kırmadan, dökmeden seçim çalışmalarına devam edeceğiz. Hakikaten Milliyetçi Hareket Partisi Erzincan için önemli, değerli bir partimiz. Ayrıca ittifak ettiğimiz bir parti. Daha çok seçim çalışmalarına, daha çok kardeşliğe, daha çok dostluğa, daha çok hoşgörüye vurgu yapmamız lazım. Bu konuyla ilgili konuştuk. İnşallah Erzincan için hayırlı çalışmalar yaparız. Kim kazanırsa kazansın her şey Erzincan için diyoruz’’ dedi.

Erzincan Belediye Başkanı Cemalettin Başsoy yaptığı açıklamada, ‘’ Malum olduğu üzere 31 Mart 2019 Yerel Seçimler arifesindeyiz. Tüm Türkiye’de demokrasi gereği seçimler yapılacaktır. Bu seçimlerde de biz yine Cumhur İttifakı olarak Türkiye’nin birçok ilinde aday belirlemede ittifak yapılan iller ve ittifak yapılmayan iller olarak belirlendi. Bu ruha uygun hareket edeceğiz Erzincan’ımızda ve tüm Türkiye’de. Bu ilkeleri benimsemiş Cumhur Başkanımızı ve Sayın Devlet Bahçelinin söylediği gibi illerde bu ittifak ilkelerine uyularak hareket edileceğini biliyoruz. Bizde bu kasmamda Erzincan’ımız dada bunu uyguluyoruz. Şuana kadarda herhangi bir aksama olmadan devam ettirdik. Demokratik bir yarıştır. Erzincan’ımız için Erzincan’ımızın geleceği için Erzincan’ımıza daha çok hizmet için herkes çaba gösteriyor gayret sarf ediyor. Son 17 yılda Erzincan’ımıza gelen yatırımlar çok yüksek yatırımlar. Bunları telefuz etmekte bile zorlanıyoruz. Ciddi manada alt yapı, üst yapı çalışmalarına çok önem verildi. Merkezi idare yapılarına çok önem verildi. Özelliklede Başbakanımız ve bugün ki Türkiye Büyük Millet Başkanımız Sayın Binali Yıldırımın himayelerinde gerçekten Erzincan’ımızın ulaşımda sağlıkta eğitimde ve belediyecilik açısından da vermiş olduğu desteklerle son 17 yıl içerisinde Erzincan’ımız hemen, hemen alt yapı ve üst yapıyı tamamlamış durumda. Bu seçimlerin ülkemiz için, devletimiz milletimiz için şehrimiz için hayırlara vesile olmasını Yüce Allahtan Niyaz ediyorum. Bugün bu kapsamda Milliyetçi Hareket Partisi il teşkilatını ve belediye başkan adayımızı ziyaret ediyoruz. Bugüne kadar kardeşlik, birlik beraberlik içerisinde geçen bu süreçlerin bugün daha da pekiştirerek inşallah önümüzdeki günlerde bütün siyasi partilerle Erzincan’ımız da gerçekten partiler üstü bir durum var. Diğer illere örnek olacak bir durum var. Kardeşlik, birlik beraberlik huzur içerisinde 31 Mart seçimlerini gerçekleştireceğiz’’ dedi.

Ziyaretlerinden dolayı teşekkür eden MHP Erzincan Belediye Başkan Adayı Bekir Aksun , ‘’ Biz Erzincan’da kardeşliğin mutlaka pekiştireceği bir seçim yarışında olacağız. Talip olduğumuz yer Erzincan Belediyesidir. Bütün arkadaşlarla bu seçimi kardeşlik duyguları içerisinde geçirmeyi mutlaka ki yapacaklarımızı anlatacağız. Yapılanları anlatacağız. Ama kardeşliğimizi asla zarar getirmeyeceğiz. Bütün hemşerilerimi sevgi ve saygıyla selamlıyorum’’ dedi.