Melahat Çalık Adalet ve Kalkınma Partisinden (Ak Parti) Milletvekili aday adaylığı başvuru evraklarını AK Parti İl Başkanı Mehmet Cavit Şireci’ye verdi. AK Parti İl Başkanlık toplantı salonunda basın açıklamasında Melahat Çalık amacının Erzincan ve Türkiye’ye hizmet etmek olduğunu ve davaya sahip çıkılması gerektiğini belirtti. Çalık açıklamasında; “Sevgili hemşerilerim, değerli basın mensupları, kıymetli dava arkadaşlarım,

27. Dönem Milletvekilliği için Ak Partiden aday adayı olmak amacıyla Erzincan Belediyesi Meclis Üyeliği görevimden istifa ettim.

1971 Erzincan doğumlu, Evli ve 3 çocuk annesiyim.

Siyasi hayatıma 1998 yılında Refah Partisi ile başladım. 2002 yılında Ak partiye üye olarak devam ettim. 2002 yılından itibaren Erzincan Ak parti teşkilatında çeşitli görevlerde bulundum. Bu kutlu yürüyüşün bir neferi oldum.

Gerektiği her an elimizi taşın altına koymaktan geri de durmadık.” Dedi.

ŞER ODAKLI OYUNLAR HEP OYNANDI

AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Melahat Çalık konuşmasını şöyle sürdürdü; “Uluslararası şer odaklarının ve yerli işbirlikçilerinin ülkemiz üzerindeki oyunlarını boşa çıkarmak adına Gezi olayları, 17-25 komplosu ve en nihayet 15 Temmuz alçak darbe girişimi gibi her kritik anda üstümüze düşeni yapmak adına orta yere dikildik şükür. 16 Nisan referandumu halk merkezli sistem değişikliği idi 24 Haziran bu sistemin devreye gireceği tarih olacak. Türkiye’nin büyük dönüşüm sürecinde milletin merkeze yürüyüşü devam edecek.  Ben de ilk günden itibaren bir parçası olduğum bu yürüyüşe eğer Sayın Cumhurbaşkanımız teveccüh gösterirlerse bundan sonra kısmetse milletvekili olarak devam etmek istiyorum.’şeklinde Konuştu.

ERZİNCAN’A HİZMET ETMEK İSTİYORUM

Çalık en büyük amacının Erzincan’a ve Türkiye’ye hizmet ettiğini belirterek; “Diğer yandan Erzincan’ımıza hizmet, insanımıza hizmet bizim için kutsal bir görevdir ve biz bu kutlu göreve talibiz.

Erzincan’dan Milletvekili Aday Adayı olarak partimize başvuruda bulunuyorum. Doğduğum günden itibaren Erzincan’da ikamet etmekteyim. Erzincan hayatım. Deprem bölgesinde olan, defalarca yıkılan ama yıkıldığı yerden her defasında küllerinden yeniden doğan memleketimin kaderini sizlerle hep birlikte yaşadım.

2023 hedeflerine koşan Yeni Türkiye Profilinde Erzincan’ımızı tüm hedeflerine ulaşmış bir şekilde taşıyabilmek için; Evladı olmaktan gurur duyduğum canım memleketimden bende aday adayı olarak karşınızdayım. Aday olsam da olmasam da her zaman davamın ve memleketimin yanında olacağım. Bizler bu davayı başladığı günden itibaren ölümüne sırtında taşıyanlardan olduk ve olacağız.”dedi.

BU DAVANIN KAYBEDENİ OLMAZ

AK Parti Milletvekili Aday Adayı Melahat Çalık Mukaddes davanın kaybedeni olmaz diyerek; " Yeter ki bizde varız diyelim. Allah ( C.C ) biz varız diyeni görmezden gelmez. Dünyanın derdini omuzlamış giden liderimize bu kutlu davada yol arkadaşı olmaya gayret göstereceğiz. Türk’ü, Kürt’ü, Laz’ı, Çerkez’i, Alevi’si, Sünni’si ile tüm Erzincan’ı kucaklayacağız ve mecliste temsil edeceğiz. Biz nimetine değil, zahmetine talibiz.

Hepimizin de bildiği gibi adamlık; cinsiyet değil, şahsiyet meselesidir. Nüfusumuzun yarısını oluşturan kadın oranı gerçeğinden hareketle kadın milletvekili aday adayı olarak toplumun her kesimini temsil etmek, dinlemek, sorunlara çareler aramak ve çözmek amacıyla bir adım öne çıkarak bende varım dedim. Bugüne kadar gerek beni arayarak, gerek mesaj atarak, gerekse bugün burada yanımda bulunarak beni destekleyen tüm kardeşlerime teşekkür ediyorum. Bu bayrak yarışında ismi geçen tüm dava arkadaşlarıma başarılar diliyorum.  

24 Haziran 2018 erken Genel Seçimi şimdiden Devletimize, Milletimize hayırlı olsun.

Ya Allah Bismillah diyerek; Bu sürece başlıyor, hepinizi saygı ve sevgiyle selamlıyorum ’şeklinde açıklamada bulundu.