Erzincanlı İş Kadınlarından Melek Aydın Aksaray, AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adaylığını açıkladı.  AK Parti Erzincan İl Başkanlığı toplantı salonunda basın toplantısında AK Parti Erzincan Milletvekili Aday Adayı Melek Aydın Aksaray, “Doğduğum ve doyduğum yere olan vefa borcumu ödemek için bu yola girme ihtiyacı hissettim” dedi.

Doğduğum ve Doyduğum Yere Olan Vefa Borcumu Ödemek İçin Bu Yola Girme İhtiyacı Hissettim

Erzincan Milletvekili Aday Adayı Aksaray açıklamasında; “Gönülden bağlı olduğum Adalet ve Kalkınma Partisinde 24 Haziran 2018 tarihinde yapılacak olan 27.dönem milletvekilliği aday adaylığımı açıklamak için burada toplanmış bulunmaktayız.

Öncelikle, tüm işçilerimizin ve emekçilerimizin 1 Mayıs işçi bayramlarını kutluyor, sağlıklı günler diliyorum. Kendimi tanıtarak sözlerime başlamak istiyorum. İsmim Melek Aydın Aksaray. 1984 yılında Erzincan'da doğdum. Eğitim hayatımı Erzincan'da tamamladım. İşletme fakültesi mezunuyum, evli ve 3 çocuk annesiyim. 2002 yılından itibaren aile şirketimiz olan Erzincan Aydın inşaat firmasında muhasebe biriminde görevime devam etmekteyim. Ticaret hayatının içerisinde olmam hasebiyle, ilimizin kalkınma sürecinde ihtiyaçlarını ve bu ihtiyaçlarına kadın elinin değmesi neticesinde ortaya çıkacak olan olumlu sonuçları fark ederek, doğduğum ve doyduğum yere olan vefa borcumu ödemek için bu yola girme ihtiyacı hissettim.

Erzincan’ımızın Marka Değerini Artırmak İçin Hangi Yollardan Geçmemiz Gerektiğini Gün Gün Ay Ay Planlamış Bulunmaktayım

Can Erzincan’ımızın, sorunlarını çok iyi bilmekle birlikte, hangi soruna hangi çözümün gerektiğini de çok iyi analiz etmiş durumdayım. Tarım ve hayvancılık alanında hangi çözümlere ihtiyacımızın olduğunu, nitelikli ve kalıcı bir istihdam için neleri yapmamız gerektiğini, kadınların sosyal ve siyasi hayatta daha fazla yer almaları için hangi güçleri harekete geçirmemiz gerektiğini, Erzincan’ımızın marka değerini artırmak için hangi yollardan geçmemiz gerektiğini gün gün ay ay planlamış bulunmaktayım. Nasip olur da adaylığım gerçekleşirse çok daha detaylı bir zaman ve plan çizelgesiyle karşımızda olup, her bir maddeyi teker teker ele alırız.

Sorunları Bilemeden, Sorunlara Çözüm Bulamayız

Erzincan'ın öncelikli ihtiyacı nedir diye çalışmaya başladığımda, karşıma birkaç ana başlık altında toplanan alt maddelerle karşılaştım. Sorunları bilemeden, sorunlara çözüm bulamayız. Bir şeyi yapabilmek için de o konuyu çok iyi bilmek gerekir. Bende araştırmalarımda gördüm ki, halkımız şehrin sorunlarının veya isteklerinin objektif olarak bilinmesini görülmesini istiyor. Zamanı çalan geçici çözümlere kulaklarını ve gözlerini kapatmış durumda. Önemsenmek istiyor, geçiştirilmek istemiyor. Şehrimizde ki genci yaşlısı herkesin önceliği ve herkesin bu şehirde huzurla yaşamak için önerileri var. Ben kadın olduğum için önceliğim kadınlar olmakla beraber, amacım sürekli halkımızla iç içe olarak halkımızın isteklerini sürekli gündemde tutmak ve bu istekleri çözmek için gereken hamleleri yapmak olacaktır. Şimdiden sırf vaat vereyim diye hayali şeyler söyleyecek değilim, bu tür şeyleri söyleyenlere de kimsenin inanmadığının farkındayım çünkü Türk milleti zeki bir millettir. Hayal ve gerçeği ayırt edebilme yetisine sahiptir. Öncelikle en ücra yerlere kadar gidip, saha çalışması yapmamız, gerekirse kapı kapı dolaşıp her bir hanenin aslında ne istediğini görmemiz lazımdır. Sorunu bilmeden, çözümünü yapamayız, yapamadığımız şeyi de yönetemeyiz. Önceliğimiz ilk aşamada tespite yönelik olacaktır. Akabinde milletimizle omuz omuza sırt sırta vererek bu şehre olan bağlılığımızı göstereceğiz. Umarım Cumhurbaşkanımız Sayın Recep Tayyip Erdoğan'da beni bu göreve layık görür ve şehrime olan vefa borcumu öderim. Bu vesileyle Can Erzincan’ımıza sevgilerimi ve saygılarımı sunuyor, bu süreçte halkımızın desteğini bekliyorum. Unutmayalım ki; bizler gideriz Erzincan kalır, Gelecek nesil bizimle anılır. Bu dünyada iz bırakalım, gönülleri yapalım” ifadelerini kullandı.